Hus održao govor na Akijevoj sahrani: Bio je sve što je trebao biti

Region

Hus održao govor na Akijevoj sahrani: Bio je sve što je trebao biti

Husein Hasanefendić Hus, koji je napisao gotovo sve pjesme Parnog Valjka, održao je emotivan govor na sahrani svog velikog prijatelja Akija Rahimovskog.

“Ne znam ima li išta bolnije, kada se rastaješ sa čovjekom tako nenadano, ne stigneš se pripremiti. Stalno mislim je li moglo biti drugačije, znam da nije. Ako je plesao i udisao život tako intenzivno, takva energija i karizma i osobnost morala je ići uz grmovit prasak, kao supernova. Jednostavno nije moglo biti drugačije”, kazao je Hus, a prenio Dnevnik.hr.
Smatra da je Aki bio klaun, u najboljem smislu te riječi.

“Bio je sve što je trebao biti, davao je sebe nesebično za sva ta sretna lica koja su bila ispred njega i ispred nas. Kad je pjevao tužno, dvorane su plakale, kada je pjevao sretno, svi smo plesali”, dodao je.

Bio je njihova lokomotiva. Taj voz ni nakon koncerata ni turneja nije stajao, ni nakon putovanja. On je išao, išao i išao…

“Sada je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Vozovi stoje, a išli bi rado. Putovali smo brzo i bez stajanja. Teško mi je, nadam se samo da je spokojan, da je našao mir, ako je mir ono što je tražio”, zaključio je Hus.

klix.ba