SEVERINA SHRVANA BOLOM: TOLIKO JE SMRTI OKO NAS, MI SMO OSTALI, NAMA JE GORE

Showbizz

SEVERINA SHRVANA BOLOM: TOLIKO JE SMRTI OKO NAS, MI SMO OSTALI, NAMA JE GORE

Pjevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini u Sloveniji. Tužnu vijest potvrdili su članovi grupe na službenoj Facebook stranici.

Brojni prijatelji i kolege se opraštaju od velikog pjevača i umjetnika na društvenim mrežama. Tugu je podijelila i hrvatska pjevačica Severina.

Jesen u meni caruje… Neprihvatljivo… I šta će sad klinci koji ga nisu slušali uživo? Gripe, sedmi osnovne 1985/6, išli smo zbog Akija…
Najbolji pjevač na ovim prostorima i najbolji frontmen nekog benda ikada na ovim prostorima. I najslađi…
Toliko je smrti, poznatih i nepoznatih ljudi oko nas… Mi što smo ostali, nama je puno gore, nismo se još oporavili od Olivera, Balaševića…
Neprihvatljivo… Počivao u pjesmi… Volimo te svi. – stoji u objavi.

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, rođen je u Nišu 5. juna .1955. godine, a proslavio se kao frontmen popularne grupe Parni valjak s kojom je nastupao više od 30 godina. Nakon raspada, 2009. godine, bend se ponovo okupio i objavio povratnički album.

Aki je od od malena bio u muzici. Sa sedam godina krenuo je u muzičku školu budući da mu je otac bio profesor muzičkog, a pohađao je klavir i pjevanje. Godine 1975. upoznaje gitaristu Huseina Hasanefendića – Husa i Juricu Pađena. Te iste 1975. godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka kao nekakva zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta. Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (Vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (Solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić – Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara).

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a.

Privatni život oduvijek je skrivao od javnosti. Poznato je da se dva puta ženio, iz prvog braka ima sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. Sa drugom suprugom proveo je niz godina, čak 40. S njom se nikada nije pojavljivao u javnosti. Prije dvije godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel.

hayat.ba