ZBOG OVE 3 STVARI BRAK PROPADA: Ruski psiholog otkrio gdje žene griješe – poslije ovog MOMENTALNO KREĆE HLAĐENJE

Zanimljivosti

ZBOG OVE 3 STVARI BRAK PROPADA: Ruski psiholog otkrio gdje žene griješe – poslije ovog MOMENTALNO KREĆE HLAĐENJE

– “Neprijatno mi je” je omiljena fraza evropskih žena. Njihov glavni strah je da se ne osjete kao da ih neko izdržava.

Dakle, igraju ulogu punopravnog partnera, pratioca, kod koga se “poštenje” osjeća na kilometar. Muškarci naravno cijene skromnost, ali takođe kada žena ne zna kako da prihvati poklone, znak pažnje, ona prestaje da bude ženstvena, a njen partner nema potrebu da je štiti, pruža joj i ugađa. Onda su žene iznenađene – zašto me muškarac prijateljski tapše po ramenu i ne vidi ženu u meni? – ističe ruski psiholog.

S druge strane, ženski princip “daj, daj, daj” stvorio je stereotip da je ženama, posebno lijepim, potreban samo novac. U pravim, zdravim odnosima nema potražnje potrošača. Postoji razmena – kada muškarac ulaže i pokriva potrebe žena, a ona podstiče njegovu muškost i čini ga uspješnim. Drugim riječima, žena i muškarac su kao stvorenja iz istog ekosistema. Svaki oslobađa određenu energiju da bi održao drugu jedinku u životu.

Jaroslav nije samo iznosio kritike. On daje i odgovore, kako bi se trebalo odnositi prema novcu i bračnom partneru.

– Morate da razgovarate. Svaki normalan čovjek ima finansijske ciljeve. To može da bude vaš sopstveni biznis, kupovina stana, novog automobila, šta god! Logično – to zahtjeva ulaganje. Čak i ako je čovek dobrostojeći, razmotrite njegove težnje. Ni milioneri nisu bure bez dna koji će davati novac za šta god poželite. Ozbiljno razgovarajte sa partnerom o ciljevima. Prije braka. U suprotnom, problemi će preći u status porodičnih problema. Otuda – rat za novčanik u braku – napisao je psiholog.

Jaroslav Samojlov, jedan je od predavača na ruskom onlajn Insititutu za praktičnu psihologiju, a specijalizovan je za muško-ženske odnose. Prema njemu niko nije ravnodušan. Neki smatraju da je genije,ali ima i onih koji nikako ne vole da čuju njegove savjete. haber.ba