PATILA JE OD MIGRENE CIJELOG ŽIVOTA: Novi simptomi su ukazali da ima tumor na mozgu!

Zdravlje

PATILA JE OD MIGRENE CIJELOG ŽIVOTA: Novi simptomi su ukazali da ima tumor na mozgu!

Liza Dambiotis (38), samohrana majka jednog deteta, patila je od migrena još od svoje 15. godine.Međutim, prošle godine je, uz jaku glavobolju, osetila nove simptome: napade vrtoglavice, sve slabiji osećaj u šakama i svetlace pred očima. U prvi mah je pomislila da su ovo samo nove tegobe na već dugom spisku njenih muka, ali uobičajeni lekovi joj nisu pomagali.

Na pregledu kod oftamologa je spomenula koji neobični simptomi su joj se javili i istog trenutka bila upućena u bolnicu. Tamo su joj na pregledima otkrili da ima veliki tumor na mozgu, najveći koji je hirurg u ovoj ustanovi ikada video.

Tumor širok 10 centimetara gurao je mozak ka prednjem delu lobanje, što je prouzrokovalo pritisak i vrtoglavicu. Na sreću, nije bio u pitanju karcinom. Operacija je trajala gotovo 11 časova, koliko je bilo potrebno da se ova tumorska masa ukloni.Kako Liza kaže, hirurg je obavio herojski posao i spasao joj život, ali zahvalna je i oftamologu. Naime, pritisak je bio usmeren i na očne jabučice i presudna je bila njegova procena da hitno mora u bolnicu,piše Lepaisrecna haber.ba