UPALA SAM U SALON ZA MASAŽU SA SLIKOM MUŽA I ZAHTIJEVALA OVO: IZBIO SKANDAL, ŽALILA SE ČAK I VLASTIMA U GRADU

Zanimljivosti

UPALA SAM U SALON ZA MASAŽU SA SLIKOM MUŽA I ZAHTIJEVALA OVO: IZBIO SKANDAL, ŽALILA SE ČAK I VLASTIMA U GRADU

Lokalne novine iz Kanade donijele su priču o problemu jednog bračnog para. Naizgled, ništa čudno, mnogi parovi imaju probleme u vezi ili braku, ali ova priča ima sve dramske elemente i zato je za kratko vrijeme privukla dosta pažnje i postala viralna.

Naime, kako žena koja je željela da ostane anonimna tvrdi, njen suprug je počeo da često odlazi na masažu u specijalizovani salon u centru ovog grada. Jednom prilikom, odatle je donio polno prenosivu bolest, a ona je kontaktirala lokalne novine i podijelila priču sa Richmond news.

Žena je za novine izjavila da joj je “drago da njen muž nije stigao da proširi polno prenosivu bolest” i da, otkad je saznala da je inficiran, on spava na podu spavaće sobe.

Ja sam morala da primim dvije doze penicilina za svaki slučaj, zbog čega sam bijesna, ali postavlja se pitanje koliko ima djevojaka u tom salonu koje su tamo protiv svoje volje. Ne mogu da tvrdim ništa, ali ne bi me čudilo da tamo ima i maloljetnih djevojčica – kaže žena za ovaj list.

Odmah nakon što sam saznala da je moj muž u salonu dobio bolest, otišla sam tamo sa njegovom fotografijom i zahtijevala da ubuduće odbijaju da mu pruže usluge – kaže žena, dodajući da strahuje da se iza salona za masažu zapravo krije salon koji pruža seksualne usluge, te je zahtijevala od gradskih vlasti da slučaj ispitaju.
Portparol gradske uprave, Clay Adams, tvrdi da je istraga obavljena i da “nisu pronađeni nikakvi dokazi o prostituciji”.

Ono što je problematično u cijeloj priči je da je ovaj grad legalizovao salone koji nude “masažu tela”, a koji se u oglasima jasno razlikuju od pravih salona koji nude pravu masažu posebnim izborom riječi čime jasno klijentima daju do znanja o čemu se radi.

Grad daje sve od sebe da oteža posao takvim salonima, ali činjenica je da su oni legalizovani. Kada je to legalizovano, cilj je bio da seksualne radnike sklonimo sa ulica. Činjenica je da uvijek postoji rizik da je neko od radnika tamo protiv svoje volje, zog čega je potrebno ograničiti rad tim salonima i radnicima pružiti priliku da progovore ukoliko su tamo protiv svoje volje – kažu gradski zvaničnici.

hayat.ba