Ljubavnik iz pakla: Vezao je za volan, prijetio joj ubistvom, u stan joj stavio kamere

Region

Ljubavnik iz pakla: Vezao je za volan, prijetio joj ubistvom, u stan joj stavio kamere

DORH je objavio saopćenje o slučaju otmice u Istri. 67-godišnji muškarac osumnjičen je da je oteo djevojku, zatočio je u automobilu, vezao je za volan te joj prijetio. Uz to, tajno ju je snimao u njenom stanu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 11. januara 2022. ispitalo hrvatskog državljanina (68) zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnih djela protupravnog oduzimanja slobode, neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja, neovlaštenog slikovnog snimanja i prijetnje”, piše DORH u saopćenju.

Nadalje se navodi da se 67-godišnjak sumnjiči da je početkom decembra 2021. godine i 6. janu7ara 2022., u jednom gradu i jednom mjestu na području Istre, vezao hrvatsku državljanku (23), protivno njezine volje, za volan vozila u kojem su bili, i istovremeno joj prijetio ubistvom,. U jednom je trenutku izvadio i pištolj, piše DORH.

Snimao i slikao

“Osnovano se sumnja da je osumnjičeni tokom novembra i decembra 2021. godine, postavio uređaje za snimanje slike i zvuka u stanu u kojem oštećena stanuje u jednom mjestu na području Istre te ju tako neovlašteno snimao i slikao”, dodaje se.

Osim navedenog, 58-godišnjak se sumnjiči da je tokom decembra 2021. godine i januara 2022. godine, kada mu je oštećena rekla da s njime više ne želi imati nikakav kontakt, dolazio do njenog stana i njenog radnog mjesta te ju je učestalo zvao i slao joj poruke. Njegovo postupanje izazvalo je kod oštećee osjećaj tjeskobe i straha.

Određen pritvor

“Županijski sud u Puli je 11. januara 2022. prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti od utjecaja na sudionike krivičnog”, piše DORH.

radiosarajevo.ba