slučaja: Noletovim advokatima ostaje da pokušaju tri stvari!

Region

slučaja: Noletovim advokatima ostaje da pokušaju tri stvari!

On je obrazložio svoj stav po ovom pitanju

Zbog velikog skandala koji su izazvale australijske vlasti ukidanjem vize Novaku Đokoviću čitava stvar će ponovo morati na sud.

Njegov pravni tim sada sprema odbranu pred Federalnim sudom, a svoje viđenje čitavog slučaja dao je tamošnji stručnjak za pravo profesor Džek Anderson.

– Sve što bi australijska vlada treba da uradi je da dokaže da se ponela razumno i racionalno, dok Đokovićev tim mora da napravi veoma striktan zahtev za sudsku reviziju – rekao je on za “Gardijan”.

– Novakovi branioci će pokušati da nađu način da argumentuju da delovi odluke ministra nisu razumni i da su, zapravo, toliko iracionalni da bi trebalo da budu poništeni i da bi Đokovićeva viza opet trebalo da bude vraćena – objasnio je on temelj odbrane Đokovićevog pravnog tima.

Potom je naznačio da još uvek nije poznato u kom smeru će sve kratati, ali je naznačio važnost tri stvari.

– Ne znamo šta će se desiti… Njegovi advokati će pre svega hteti da ga zadrže u zemlji, druga stvar će biti da pokušaju da omoguće da on igra u ponedeljak, a treći cilj će im biti da ponište ovu odluku, što će biti veoma, veoma teško. To je situacija koja se odvija i raspoloženje ljudi u Melburnu i Australiji se veoma okrenulo protiv Đokovića i nema sumnje da su političari veoma svesni toga. To veoma otežava situaciju Đokoviću – rekao je on.

Kako je moguće da Novakovi advokati opet pobede na sudu?

– Novak je dobio medicinsko izuzeće i vizu, došao je i iznenada ga granična policija zaustavlja, medicinsko izuzeće više bilo dovoljno, pa mu je poništena viza. A, kada se osvrnemo na prvi slučaj pred sudom, ne mogu da kažem da je sudija bio velikodušan, ali njegovi advokati su uradili veoma, veoma dobar posao. A vladini advokati nisu bili dobri, delovalo je da su srljali u toj situaciji – rekao je profesor Anderson.

– Dakle, vratili su mu vizu i nastavio je, ali prema migracionom pravu ministar imigracija ima ličnu moć da poništi vizu ili da je dopusti, a to je lična moć ministra. On je uzeo vreme i sačekao tokom nedelje, mislim da su merili političku temperaturu. Konsultovali su graničnu policiju, ministarstvo zdravlja, mudro razmatrali opcije i na kraju je ministar iskoristio svoje diskreciono pravo. To govori o tome da su razumno pristupii ovome i to otežava situaciju Đokoviću.objektiv.rs