Tsitsipas žestoko o Đokoviću: Igra po svojim pravilima, a nas ostale pravi budalama!

Svijet

Tsitsipas žestoko o Đokoviću: Igra po svojim pravilima, a nas ostale pravi budalama!

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas nije sretan zbog afere na Australian Openu, u kojoj je srpski igrač Novak Đoković u centru pažnje, a on je rekao da zbog njegovih poteza i bježanja od pravila ostali teniseri izgledaju kao budale.

Tsitsipas je rekao da su protokoli za ulazak u Australiju i igranje na Australian Openu bili jasni od samog početka, ali da pojedinci, jasno misleći na Đokovića, igraju po svojim pravilima.

Također je rekao da neće kazati da li je Đokovićev način ispravan ili ne, ali da je jasno da teniseri koji rade po pravilima zbog srpskog igrača izgledaju kao budale.

“Čini se da ne igraju svi po pravilima… Mali procenat tenisera očigledno bira svoj put, što dovodi do toga da vaćina ostalih izgledaju kao budale ili tako nešto. Sve to se dešava iako je ATP objavio kriterij za ulazak u zemlju i jasno postavio pravila. Niko nije mislio da može doći nevakcinisan i da ne prati protokole koji su izdati”, rekao je ovaj grčki teniser i nastavio:

“Novak je otišao drugim putem, a to ne znači da je njegov ispravan, odnosno da moj nije. Postoji jedan put, a statistika kaže da je više od 90 posto igrača vakcinisano, i postoji drugi put koji nije po pravilima.”

Tsitsipas je trenutno četvrti na ATP listi, a nema sumnje da bi bio jedan od najvećih favorita za osvajanje Australian Opena ukoliko bi Đokoviću ukinuli vizu i deportovali ga iz države.

Klix