BUDITE UPORNI, KILOGRAMI NESTAJU: Topli napitak prži masne naslage na stomaku

Zdravlje

BUDITE UPORNI, KILOGRAMI NESTAJU: Topli napitak prži masne naslage na stomaku

Najbolji čaj za mršavljenje i topljenje masnih naslaga na stomaku!

Masne naslage na stomaku su izuzetno opasne, jer oblažu vitalne organe i mogu da im značajno ugroze funkcije. Na sreću, jedan ukusni topli napitak može da “otopi” ove masnoće, a li je važno da ga konzumirate na duže staze – budite uporni.

Salo u trbušnoj duplji je faktor visokog rizika za dobijanje hroničnih bolesti kao što su dijabetes tipa 2, hipertenzija i srčana oboljenja. Zato je od vitalnog značaja da učinite sve kao biste ove nalage – poznate pod imenom visceralne masti – uklonili. Dijeta je, naravno, najmoćnije oružje, kao i redovno vježbanje. Međutim, ono što treba uvrstiti kao zdravu naviku je i ispijanje zelenog čaja.

Blagotvorno dejstvo ima zahvaljujući grupi antioksidanata poznatih pod nazivom polifenoli, koji čine čak 30 odsto suhe mase u ekstraktu ovog čaja. Većina tih polifenola su katehini, najveća zagonetka kojom se naučnici bave a koji utiču na topljenje masnih naslaga.

Jedna od najnovijih studija sprovedena je u Japanu, gde su za 12 nedelja učesnici pokazali fantastične rezultate u mršavljenju, zahvaljujući redovnom konzumiranju zelenog čaja. Naročito se ova metoda pokazala efikasna u smanjenju obima struka, a značajan je bio i pad vrijednosti lošeg holesterola. Dobar efekat postiže se i uzimanjem ekstakta zelenog čaja.

Lepa&Srećna