ZAMRZNITE JEDAN LIMUN, A ONDA GA IZRENDAJTE: Evo šta će se desiti kad to pojedete, NISTE NI SVJESNI

Zanimljivosti

ZAMRZNITE JEDAN LIMUN, A ONDA GA IZRENDAJTE: Evo šta će se desiti kad to pojedete, NISTE NI SVJESNI

Da biste iskusili sve blagodati limuna, isprobajte naše savjete u praksi. Jedinstveni lijek koji vas spašava mnogih nevolja!

Dovoljno je da oprani limun stavite na par sati u zamrzivač, a zatim ga izrendate. Možete koristiti ne samo koru, već i izrendanu pulpu. Limun se može dodati u bilo koja jela: postaće profinjenija, ukus i miris će se promijeniti. Razne salate, sosovi, supe, jela od ribe i mesa koristiće samo ako im dodate aromatičnu kiselost!

Kora limuna je sposobna da neutrališe ćelije karcinoma i ukloni štetne toksične supstance iz tijela. Zbog toga se limun često preporučuje da se koristi kao preventivna mjera koja pomaže telu da se nosi sa bilo kakvim poremećajima u radu.

KAKO KORISTITI LIMUNOVU KORU

Limun pomaže u suočavanju sa mnogim svakodnevnim poteškoćama: sok dobro čisti razne površine i osvjetljava kožu lica, kora osvježava vazduh i odbija insekte.

Kora limuna može se sušiti kao i zamrznuti. Veoma dobar način za uzimanje hranljivih sastojaka je pravljenje limunskog praha od sušene limunove korice u blenderu. Ovaj prah daje poseban ukus pečenim proizvodima, možete ga dodati salatama, žitaricama, čaju i kafi.

Ako limunu u prahu dodate šećer, dobićete nešto zaista ukusno: limunski šećer! Šećer, pomiješan sa fino mljevenom koricom, upije esencijalna ulja i postaće nezamjenljiv u vašem domu. Miriše tako ukusno i nevjerovatno!

Preporučuje se žvakanje limunove kore sa smanjenim apetitom, za poboljšanje varenja i metaboličkih procesa, za dobru funkciju žučne kese. Pored toga, kora ublažava upalu: ako grlo počne da boli, odmah žvakajte mali komad – odmah će se osjećati bolje. (novi.ba)