Student godinama pravio mapu i krenuo u potragu za skrivenim BLAGOM, a onda se desio jeziv OBRT

Zanimljivosti

Student godinama pravio mapu i krenuo u potragu za skrivenim BLAGOM, a onda se desio jeziv OBRT

Mladi student Hanter Luis (21) nestao je tokom skrivanja poslednjeg dela plana lova za blagom, pošto je prethodno proveo dve godine kreirajući taj koncept. Njegova porodica i prijatelji sada koriste isti plan lova na blago kako bi ga pronašli.

On je krenuo kanuom sa Trinidad Biča u Humbolt Kantri u Kaliforniji 30. decembra i od tada ga niko nije video ni čuo.

Student vazduhoplovnog inženjerstva pokušavao je da sakrije poslednji deo slagalice u svojoj složenoj potrazi za blagom kada je nestao, javljaju lokalni mediji. Hanterov otac, Kori Luis, rekao je da je njegov sin verovatno išao do Flatiron stene, malog ostrva koje se nalazi nekoliko stotina metara od obale, ali je verovatno udario u stenoviti greben u jakim talasima duž obale.

Gospodin Luis je rekao da porodica sada koristi tragove u potrazi za blagom da pronađe negovog sina.

– On je ono izgubljeno blago. U ovom trenutku, to je operacija oporavka, a ne operacija spasavanja. Samo se nadam da ću pronaći svog sina da se vrati svojoj majci da ga sahrani – rekao je otac nestalog mladića.

Hanterov uništeni kanu pronađen je na na obali, zajedno sa drvenom tabakerom za cigarete koju mu je otac poklonio. Hanterovi skrhani roditelji sada se nadaju da bi im 3D štampani ključ u obliku srca, koji je bio poslednji trag koji je ostavio za sobom pre nestanka, mogao pomoći da pronađu telo studenta.

Ključ je ostavljen sa napomenom da će blago biti pronađeno “gde mu je srce” kada ga držite na horizontu sa određene lokacije. Kaže se da su zubi ključa u liniji sa stenama koje okružuju Flatiron stenu, a srce ključa okružuje samo ostrvo, navodi Tajms.

Američka obalska straža pokrenula je spasilačku misiju da pronađe Hantera, koja je i dalje u toku. U Fejsbuk grupi posvećenoj njegovom sinu, Luis je u petak napisao da potraga nije gotova. Oko 2.900 ljudi pridružilo se grupi i pomoglo u pretraživanju plaža i staza u blizini. (objektiv.rs)