Imaju DEVETORO dece, a izbacuju ih iz stana zbog ČUDNOG razloga: Postaćemo beskućnici ni krivi, ni dužni

Zanimljivosti

Imaju DEVETORO dece, a izbacuju ih iz stana zbog ČUDNOG razloga: Postaćemo beskućnici ni krivi, ni dužni

Kliford Vestfal i Kler Paterson i njihovo devetoro dece žive u kući sa osam spavaćih soba u Bredfordu u Jorkširu, ali sada su ni krivi, ni dužni u strahu od beskućništva pošto je lokalno veće zapretilo deložacijom, nakon što je produženje stanodavaca prekršilo propise o planiranju.

Savet Bredforda im je rekao da moraju da napuste imanje do 26. januara, a isto to će morati da učine Klerin brat i Klifordov brat koji su u istim problemima sa porodicom.

Proširenje imovine, koje je izgradio stanodavac, krši propise o planiranju, a radovi su premašili dogovorene dimenzije i kuća se sada smatra “previsokom”.

Tri odvojene aplikacije za retrospektivno planiranje i žalba vladinom inspektoru za planiranje nisu uspele, što je dovelo do toga da je savet dobio nalog za obaveznu kupovinu, prenosi Dejli star.

Nakon što je Klifordu i Kler rečeno da odu, oni su zatražili pomoć od saveta da nađu neko drugo mesto za život, nakon što su se mučili da bi našli adekvatan stan.

– Ne postoji ništa na tržištu za porodicu naše veličine. Pre nekoliko godina smo živeli u kući sa tri spavaće sobe. Bili smo tako srećni, iako je bila tako mala, ali jednostavno nije bila dovoljno velika – rekao je Kliford za Jorkširlajv.

Par plaća 1.000 funti mesečno za privatno iznajmljeno imanj i očajnički žele da ostanu u tom području.

Njihovo sedmoro najmlađe dece ide u školu u obližnjem Kejliju, a porodična firma, prodavnica igračaka u centru grada, udaljena je samo kilometar i po.

– Kad bismo živeli negde drugde, bilo bi mi fizički nemoguće da odvedem sedmoro dece u četiri različite škole i da onda krenem na posao. To se jednostavno ne bi desilo – navela je Kler.

Kliford i Kler tvrde da im je rečeno da bi njihova porodica mogla da se preseli u hostel, što bi po njihovom mišljenju bilo ravno beskućništvu.

– Kada su to rekli, pomislio sam: “Da li se šalite”. Šta je jedna stopa ili dve u poređenju sa ostavljanjem porodice da budu beskućnici – ogorčen je bio Kliford. (objektiv.rs)