ČISTI SE PUNOM PAROM: Sneg u Baogradu uklanja 406 radnika “Zelenila”

Region

ČISTI SE PUNOM PAROM: Sneg u Baogradu uklanja 406 radnika “Zelenila”

Čistile su se staze parkova i platoa, dečja igrališta i 133 autobuska stajališta, odnosno 550.000 metara kvadratne površine

Na ulicama glavnog grada danas je bilo angažovano 406 radnika JKP “Zelenilo – Beograd”, koji su radili na uklanjanju snega sa 83 mašine.

Čistile su se staze parkova i platoa, dečja igrališta i 133 autobuska stajališta, odnosno 550.000 metara kvadratne površine.

– Kada je reč samo o ovom preduzeću, obezbeđeno je 600 tona industrijske soli, 25.000 litara kalcijum-hlorid emulzije, kao i 6.000 kilograma kalcijum-hlorid granulata za nastupajuću zimsku sezonu – istakao je gradonačelnik Zoran Radojičić. – Radnici će biti angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli dok god za to bude potrebe, kako bi našim sugrađanima obezbedili bezbedno i neometano kretanje kroz grad.

Govoreći o prvom snežnom talasu, kada je zbog težine snežnog pokrivača došlo do pada stabala na parkirane automobile, Radojičić je podsetio da je 105 sugrađana prijavilo oštećenja na vozilima. Dodao je i da je investicije “Zelenila” u ovoj godini, premašuju vrednost od 400 miliona dinara. Biće urađeno još šest dečjih igrališta kao početak radova na uređenju celina 1 i 2 Linijskog parka.

espreso.co.rs