U BEOGRAD STIŽE HRVATSKA POLICIJA DA TRAŽI MATEJA: Otac zamolio da se potraga nastavi, pa kroz suze izgovorio DAJ BOŽE DA GREŠIM

Region

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas da je od ministra Damira Božinovića zatražio da u Beograd uputi ekipu predstavnika hrvatske policije.

– Oni su na putu u Beograd, sve vreme radimo na dve piste. Želimo da zahvalimo policiji u Beogradu na naporima, ali i dati doprinos u potrazi za Matejem Perišom. Činimo sve u interesu našeg državljana, dečka iz Splita koji je otišao u Beograd i, nažalost, nestao – rekao je i dodao:

– Ono što je ključno je da i porodica i cela Hrvatska dobiju potpunu informaciju i sliku – rekao je Plenković.

U potragu za Matejem Perišem od jutros su angžovane dodatne policijske snage. Na Dunavu su pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije, radi se pretraga korita reke i priobalje Save i Dunava. Ptretražuju se i određeni objekti na kopnu.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, jutros se oglasio i progovorio o potrazi za sinom, kao i šta se dešavalo pre njegovog dolaska u Beograd. Kako je rekao za sada nema novih informacija o sinu, a ističe i da je znao da mu sin ide u Beograd i sa kim, ali da je bio protiv toga. Splićanin se zahvalio svima koji su uključeni u potragu za njegovim sinom.

– Svakom zahvaljujem ponaosob iz dubine duše u ime cele svoje porodice. Nadam se da ću se s Matejom vratiti kući. Najvažnije mi je da nađem svog sina. Do daljeg ću ostati u Beogradu i čekam da se Matej nađe. Molim sve da se potraga nastavi uprkos ovom vremenu. Tražimo čoveka od 27 godina, i ako treba bilo šta da se uradi spreman sam na sve po bilo koju cenu. Ako treba i druge snage uključiti. Tražim sina i molim sve da se uradi uz napore pripadnika MUP. Ako imaju potrebu bilo šta da se uradi, tehnički, da se i to uradi jer tražimo mladog čoveka – zamolio je Nenad Periš, otac nestalog mladića.

Stariji Periš je pričajući o svom sinu u jednom trenutku počeo da govori u prošlom vremenu, pa zaplakao.

– Pričam u prošlom vremenu, daj Bože da grešim.

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra tokom izlaska u klub Gotik. Drugovi su nestanak prijavili 31. decembra u popodnevnim časovima. Potraga za Matejem Perišom traje već jedanaest dana, a u nju su uključene gotovo sve jedinice MUP Srbije.

(Kurir.rs/24sata.hr)