Maksimir u dimu: Buknulo je skladište, vatrogasci su dugo gasili, spašavali jednog čovjeka

Zanimljivosti

Maksimir u dimu: Buknulo je skladište, vatrogasci su dugo gasili, spašavali jednog čovjeka

Oko 7,20 na Maksimirskoj cesti izbio je požar u skladištu. Promet je bio obustavljen od 8 sati od Jordanovca do Mašićeve – navode iz policije.

Vatrogasci javljaju kako je u nedjelju ujutro požar krenuo iz dvorišne zgrade na Maksimirskoj cesti u Zagrebu. Izašli su na intervenciju po dojavi.

– Dimilo se iz dvorišnog objekta stambene zgrade, ulaz je bio uzak. Čula se eksplozija unutar te garaže – dalje navode zagrebački vatrogasci.

Kako doznajemo, iz susjednog objekta spasili su jednog čovjeka kojemu ne treba hitna medicinska pomoć.

Prema posljednjim informacijama, vatrogasci su uspjeli ući u prostor, kreću s unutarnjom navalom, dobili su informaciju od korisnika prostora da je to skladišni objekt Poljo apoteke. Požar su ugasili, ali vrše dogašivanje žarišta.

– Bilo je dosta glasno, kao da je netko cjepao drva rano jutros. Inače su od tih starih dvorišnih zgrada ljudi sebi napravili i improvizirane garaže, srećom da vatra nije uhvatila neko vozilo, jer bi onda sve otišlo – rekla nam je stanarka zgrade.

U intervenciji sudjeluje 7 vozila i 22 vatrogasca.

O požaru je izvijestila i policija.

– Oko 7,20 na Maksimirskoj cesti izbio je požar u skladištu. U tijeku je gašenje. Promet je obustavljen od 8 sati od Jordanovca do Mašićeve – navode iz policije.

24sata