Đokoviću prijeti drakonska kazna ako ga deportuju iz Australije!

Region

Đokoviću prijeti drakonska kazna ako ga deportuju iz Australije!
Srbijanski teniser Novak Đoković u ponedjeljak izlazi pred sud u Melbournu, a suočava se s velikim gubitkom ukoliko mu žalba eventualno bude odbijena.

Naime, Đoković bi u slučaju odbijanja žalbe mogao dobiti zabranu ulaska u Australiju u trajanju od tri godine, objavila je svjetska novinska agencija AP.

Najbolji teniser svijeta tako ne bi mogao učestvovati na Australian Openu i ostalim turnirima na najmanjem kontinentu do 2025. godine.

“Osoba kojoj je viza otkazana može biti pod zabranom u periodu od tri godine da joj se izda makar i privremena viza. Period izuzeća će biti razmatran kao dio bilo koje nove aplikacije za vizu i može biti odbačena u izvjesnim okolnostima s naglaskom da se svaki slučaj sagledava sa svojim posebnim odlikama”, saopćeno je AP-u iz Pogranične službe Australije.

Podsjetimo, Đoković se već peti dan nalazi u melbournskom hotelu Park, gdje čeka suđenje koje je zakazano za ponedjeljak.

Australski mediji su ranije otkrili kako ishod može da se završi na jedan od četiri načina: da Đoković dobije slučaj, da ostane i igra na Australian Openu; da izgubi slučaj i napusti Australiju; da sudija odluči dodatno razmotriti slučaj i Đokoviću izda specijalnu dozvolu za učešće na Australian Openu dok se slučaj ne riješi te da sudija odluči dodatno razmotriti slučaj, ali da Đokoviću ne izda specijalnu dozvolu da igra na Australian Openu i da Novak zbog toga napusti Australiju. Klix