Riješite se prirodno dlačica na licu: Stari recept žena s Bliskog istoka, TREBAJU VAM 3 SASTOJKA – NESTAJU DLAČICE KAO RUKOM ODNEŠENE

Zdravlje

Riješite se prirodno dlačica na licu: Stari recept žena s Bliskog istoka, TREBAJU VAM 3 SASTOJKA – NESTAJU DLAČICE KAO RUKOM ODNEŠENE

Uovom članku ćemo vam dati skroz prirodnu metodu za trajno uklanjanje dlaka na licu, bez odlaska u salon. Na Bliskom istoku žene koriste ovaj tretman već stoljećima. Sve što vam treba je kurkuma, slanutkovo brašno i malo mlijeka ili jogurta.

Većini žena zasigurno idu na živce uporne dlačice na licu koje kao da rastu baš tamo gdje ih najmanje želimo. Za mnoge su to dlačice na nausnici, za neke na bradi, a za neke one uz uho i liniju čeljusti.

Pri tome se koriste sve moguće tehnike: brijanje (brzo, ali treba raditi često), izbjeljivanje (ono kad umjesto tamnih “brkova” dobijete bijele), depilacija hladnim ili toplim voskom u salonu ili kod kuće (bolno, crveno), pincetom (bolno, dugotrajno), epilacijskim aparatom (bolno, crveno), epilacijskim kremama (moguća alergija) ili elektrolizom i laserom (trajno, ali skuplje).

Uglavnom, dlačice se uvijek vraćaju, a jedino trajno rješenje su elektroliza, laser – ili neki domaći recepti, kao što je ovaj. U ovom članku ćemo vam dati skroz prirodnu metodu za trajno uklanjanje dlaka na licu, bez odlaska u salon.

Na Bliskom istoku žene koriste ovaj tretman već stoljećima. Sve što vam treba je kurkuma, slanutkovo brašno i malo mlijeka ili jogurta. Slanutkovo brašno je neprikosnoveno za piling, a ujedno i posvjetljuje kožu.

Kurkumu u Indiji zovu i žuto zlato, to je jedan od najdragocjenijih i najljekovitijih začina na svijetu. No, osim u kuhinji, kurkumu se preporučuje koristiti i u – kozmetici. Kurkuma dubinski čisti kožu, uklanja mrtve stanice i druge nečistoće s površine kože, potiče limfu i površinsku cirkulaciju krvi, zbog svog protuupalnog djelovanja ublažava akne, pojačava sjaj i prirodni Ph kože.

Njega kože nije samo u svrhu ljepote, ona ide puno, puno dublje, u sve pore našeg organizma. Jer, sve što stavimo na kožu, za 20 minuta već je u našem krvotoku. Kroz kozmetiku možemo prevenirati, ali i potaknuti mnoge neravnoteže u tijelu. I zato, kao podršku zdravlju birajmo isključivo prirodne metode.

Sastojci:

-2 žlice slanutkovog brašna
-1 žličica kurkume
-mlijeka ili jogurta po potrebi

Postupak:

Pomiješajte kurkumu i slanutkovo brašno u posudici i u to ulijte sasvim malo mlijeka ili jogurta kako bi dobili gustu pastu. Nanesite ovu smjesu na željenu zonu u smjeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili trljačicom namočenom u mlaku vodu i isperite.

Napomene:

Imajte na umu žutu boju kurkume koja će dati lijepi ton licu, no nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protu-upalnog svojstva kurkume. Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta tjedno kroz mjesec dana – dlačice se maksimalno prorijeđuju, istanjuju i posvjetljuju te trajno nestaju.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)