NOVI DETALJ U ISTRAZI: Jedna stvar je mogla da bude KOBNA po nestalog Splićanina, njegov otac očajnički traži objašnjenje ŠTA SE DESILO

Region

NOVI DETALJ U ISTRAZI: Jedna stvar je mogla da bude KOBNA po nestalog Splićanina, njegov otac očajnički traži objašnjenje ŠTA SE DESILO

Za najnoviju pretpostavku i dalje nema potvrde.

Brodovi i čamci rečne policije i sedmi dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem sada već rutinski prolaze Savom između tramvajskog i Brankova mosta, koje je sve izvesnije kao mesto njegova nestanka. Jer, na to upućuje lociranje signala mobilnog telefona, za kojeg nema još službene potvrde da li je pronađen, ali i snimci nadzornih kamera, piše Jutarnji list.

Matejev otac Nenad Periš ukazao Jutarnjem na još jedan detalj koji bi mogao ukazivati da je nestanak posledica nekog iznenadnog slučaja, iako se on nada da je njegov sin još živ.

– Matej je imao patike s ravnim, glatkim đonom – kaže.

Stoga se ne isključuje mogućnost da se u noći ako je podloga bila vlažna na strmom savskom nasipu koji je bio i klizav, bez obzira kakva je podloga jer je kondenzovala vlaga, pa je Matej mogao iznenada da se oklizne i padne u reku Savu. To je tek pretpostavka za koju sada nema potvrde.

Sedmi dan potrage donio je i promenu vremena, počela je kiša, za popodne je najavljen i sneg, pa je izvesno da bi to moglo znatno otežati potragu, a posebno roniocima koji su uz pomoć sonara pretraživali savsko dno proteklih dana.

Forenzičari su i s ograde platoa ispod “Sava Nove” uzimali otiske i sve druge tragove. Jedan od predmeta koji bi mogao biti bitan je i Matejev mobitlni telefon, iako je policija uspela da rekonstruiše sve bazne stanice na kojima je lociran, poruke i pozive.

Sve je i dalje misterija

Kako je i zašto nestao mladi Splićanin i dalje je i za njegovu porodicu, ali i istražitelje – najveći misterija. Nema nikakve službene potvrde jesu li uopše uspeli da izoluju otiske i DNK s ograde, kao i da li se ti otisci podudaraju s Periševim otiscima.

Podsetimo, Matej Periš (27) je nestao u noći između 30. i 31. januara nakon što je to veče bio u klubu “Gotik” savskom šetalištu u centru Beograda.pink.rs