KIJANU RIVS DONIRAO 70% SVOJE ZARADE OD MATRIKSA KAKO BI SE NAŠAO LEK ZA LEUKEMIJU: Gospodin dobrotvor!

Showbizz

KIJANU RIVS DONIRAO 70% SVOJE ZARADE OD MATRIKSA KAKO BI SE NAŠAO LEK ZA LEUKEMIJU: Gospodin dobrotvor!
Sestra poznatog glumca već se 10 godina bori sa ovom bolešću

Kijanu Rivs je donirao 70% svoje plate iz prvog filma Matriks za finansiranje istraživanja leukemije – nakon što se njegova mlađa sestra borila sa ovom bolešću 10 godina.

Glumac (57), koji je navodno plaćen 10 miliona dolara unapred i zaradio ukupno 35 miliona dolara za prvi film u franšizi 1999. godine, bio je voljan da finansira istraživanje raka krvi nakon što je njegovoj sestri Kim, koja sada ima 55 godina, dijagnostifikovana ta bolest 1991. godine.

Kijanu je čak prodao svoj dom i preselio se bliže svojoj sestri kako bi mogao da joj se nađe u najtežim momentima. Odložio je snimanja nastavaka Matriksa, a potrošio je i oko 5 miliona dolara na terapije kako bi pomogao Kim da se oporavi.

Ranije je za svoju sestru rekao: “Uvek je bila tu za mene, znaš. Uvek ću biti tu za nju.”

Poznati glumac je od tada pokrenuo dobrotvornu fondaciju za pomoć onima koji se bore sa rakom. 2009. je rekao : “Imam privatnu fondaciju koja radi pet ili šest godina i pomaže u nekoliko dečijih bolnica u istraživanjima raka. Samo ne volim da se moje ime spominje. Obezbedim im sredstva i oni rade svoj posao.stil