ZA NJIM SU LUDELE ŽENE IZ CELOG REGIONA, ZA JEDNU BEOGRAĐANKU KAŽE DA JE FATALANA: Gde je danas i šta radi Sandi Cenov?

Zanimljivosti

ZA NJIM SU LUDELE ŽENE IZ CELOG REGIONA, ZA JEDNU BEOGRAĐANKU KAŽE DA JE FATALANA: Gde je danas i šta radi Sandi Cenov?

Aleksandar Sandi Cenov je hrvatski pop pevač prepoznatljiv po hitovima „Malena“, „Popravi mi dan“, „Žena budi mi ti“ i drugima. Rođen je 17.jula 1968. godine u Rijeci. U braku je s Ilinom Cenov sa kojom ima dvoje dece, ćerku Zaru i sina Mikulu. Porodica Cenov živi u Zagrebu.

Muzikom je počeo da se bavi vrlo rano, prvo svirajući bubnjeve i gitaru, a potom pevajući u bendovima Bedž, Ural i Hard Rock. Jedno vreme je bio glavni vokal u bendu Fantomi, a 1990. godine je započeo samostalnu karijeru. Od tada do 2020. godine Sandi je objavio 11 studijskih albuma i na desetine singlova. Učestvovao je na brojnim festivalima i neretko osvajao glavne nagrade, piše Biografija.org. Aleksandar Sandi Cenov je rođen 1968. godine u Rijeci. Već tokom osnovne škole počeo je da svira gitaru i bubnjeve. U srednjoj školi je počeo da komponuje svoje prve pesme, a od 1980. godine bio je i član benda Bedž.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandi Cenov (@sandicenov)

Svirao je gitaru u raznim drugim bendovima, a potom je postao glavni vokal u grupi Ural. Učestovali su na brojnim festivalima, međutim, kada je većina članova grupe morala je da ode na služenje vojnog roka, Ural se raspao. Po završetku srednje škole Cenov je upisao pravni fakultet. U međuvremenu je svirao u rok bendu Hard Rock. Kako bi se posvetio muzici na četvrtoj godini je napustio studije i to kao apsolvent. Kratko je pevao u pop-rok bendu Fantomi, u periodu kada je Robert Mareković bio na odsluženju vojnog roka. Prvi samostalni album pod nazivom „Sve je to samo Rock’ n roll“ Cenov je snimio i objavio 1990. godine. Na njemu su bile pesme „Čokolada“, „Valentina“, „Zašto sam plakao noćas“, „Tulum“ i druge. Uprkos trudu, ova ploča nije naišla na očekivane reakcije publike. Tri godine kasnije Sandi je objavio maksi singl „Ljubav za sve“, na kome su, pored naslovne, bile i numere „Nebo“, „Svaku noć, kad si sam“ i „We all need love“. Posebno se izdvojila pesma „Nebo“, koja je „pokorila“ radijske stanice u Hrvatskoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandi Cenov (@sandicenov)

Prateće vokale u pesmama „Ljubav za sve“ i „We all need love“ pevala je Vanna (Ivana Ranilović Vrdoljak). Naslovna numera je remiks koji je uradio sa grupom ET, a reč je o obradi kompozicije Petra Iljiča Čajkovskog . Već sledeće godine Sandi je izdao album „U tvojim mislima“ s osam novih pesama. Na njemu su bile numere „Kad srce kaže da“, „Molitva za tebe“, „Pijana“, „Kad ostaneš sam“ i druge. Cenov je polako, ali sigurno osvaja tržište Hrvatske, ali i susednih zemalja.

Treći album pod nazivom „Neka trese, neka udara“, Cenov je izdao 1995. godine. Međutim, posebnu pažnju publike je privukla balada „Malena“ koja je vrlo brzo osvojila top liste domaćih i regionalnih radio stanica. Iste godine u prodaji se pojavio njegov album „Neke pjesme ljubavne“, sa numerama „Neka zaborave me svi“, „Pjevaj sve“, „Nije to strah“, „Sunce moje to si ti“, „Kuhinja“ i drugima. Svoju publiku je počastio i instrumentalom hita „Malena“. Ovaj projekat je realizovao uz pomoć Tončija Huljića, ali je nekoliko tekstova, kompozicija i aranžmana napisao sam.

Sandi je 2008. godine ušao u rijaliti šou program „Veliki brat“. Međutim, nije dugo izdržao u izolovanoj kući prepunoj kamera, nego je nakon dva dana napustio rijaliti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandi Cenov (@sandicenov)

. U martu 2015. godine je objavio pesmu „Svadba“. Reč je o duetu sa Mladenom Vojičićem Tifom, Sandijevim muzičkim idolom iz mladosti. Postavili su na Jutjub spot koji je do sada pregledan pola miliona puta.

Sandi se pojavio u ulogama mušterije i matičara u humorističnoj seriji „Ko te šiša“ koja je od 2017. do 2019. godine emitovana na programu Hrvatske Radio Televizije . Privatni život

Sandi Cenov je rođen i odrastao u Rijeci. Zbog muzike je odlučio da napusti studije prava, što se ispostavilo kao dobar potez, kada se uzme u obzir uspeh koji je postigao u dosadašnjoj karijeri. Od samih početaka, neretko je bio u žiži javnosti, pa su mediji mnogo pisali o njegovom privatnom životu. Prva među lepoticama sa kojima je bio u romantičnim vezama bila je nekadašnja Miss Hrvatske i druga pratilja Miss sveta Branka Rebić. Naime, upoznali su se 1995. godine, a Sandi joj je napisao pesmu „Žena budi mi ti“ i u „živom“ radijskom programu je uz tu pesmu zaprosio. Tom činu „svedočili“ su brojni slušaoci širom Hrvatske. Branka je pristala, te su se venčali i odlučili da svoj život grade u Parizu.

Sandi je tamo snimio svoj treći studijski album pod nazivom „Neka trese, neka udara“, ali je zbog slabe promocije i nemogućnosti da iz Francuske organizuje turneju po Hrvatskoj i regionu, CD prošao prilično nezapaženo kod publike.

Dve godine kasnije se vratio iz Pariza i nastavio da gradi karijeru u Hrvatskoj.

Početkom dvehiljaditih upoznao je srpsku voditeljku Anu Mihalovski. Jednom prilikom je priznao da je veza sa Beograđankom bila strasna i burna i da je Ana za njega bila fatalna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tracara.com (@tracara)

Krajem 2004. godine Sandi je upoznao pravnicu Ilinu, a venčali su se već 11. februara 2005. godine na Baliju. Imaju ćerku Zaru i sina Mikulu i važe za jedan od najskladnijih parova na hrvatskoj javnoj sceni. Retko se zajedno pojavljuju na događajima, jer kako Sandi kaže, njegova supruga ne voli mnogo da se eksponira u javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandi Cenov (@sandicenov)

Nekadašnji najveći zavodnik na domaćoj estradi danas živi mirnim porodičnim životom. Član je jednog moto društva sa kojim svake godine odlazi na proputovanje Evropom. Uživa i u putovanjima sa porodicom, a neretko na svojim društvenim mrežama deli fotografije sa njihovih odmora.

24sata