DIJANA NEĆE UZETI PALAČINKU, IDE SA NAMA U ZATVOR! Policajac se predstavio kao dostavljač i ODVEO HRKALOVIĆKU! Radnica otkrila sve

Region

DIJANA NEĆE UZETI PALAČINKU, IDE SA NAMA U ZATVOR! Policajac se predstavio kao dostavljač i ODVEO HRKALOVIĆKU! Radnica otkrila sve

Dijana Hrkalovic (34), bivša sekretarka MUP, uhapšena je u petak uveče dok je nedaleko od svog stana, ispred palačinkarnice u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu, čekala svoju omiljenu poslasticu.

Posle privođenja u lokal je ušao policajac i rekao da Dijana ovog puta neće uzeti svoju palačinku jer ide nazad u zatvor. Informerovi reporteri juče su razgovarali sa radnicom palačinkarnice koja je ispričala da je Dijana Hrkalović i ranije bila redovna mušterija, a još više je naručivala od njih od 10. decembra, kada je puštena iz pritvora.

Često naručivala

– Uglavnom je naručivala preko aplikacije za dostavu i dobijala je palačinke na kućnu adresu. U večeri kad je uhapšena, telefonom je pozvala palačinkarnicu i rekla da će doći da pokupi porudžbinu. Koliko se sećam, tražila je palačinku sa “nutelom” i “plazmom”. Posle desetak minuta videla sam da stoji ispred lokala, ali nisam više obraćala pažnju na nju zato što sam bila zauzeta pripremanjem njene palačinke – rekla je radnica palačinkarnice, koja je želela da ostane anonimna.

Ona je dodala da je baš u trenutku dok je pakovala porudžbinu Dijane Hrkalović u lokal ušao nepoznati muškarac.

– On se predstavio kao dostavljač i rekao da Dijana neće doći po palačinku jer je uhapšena i da otkazuje porudžbinu. Mislim da je to bio policajac ispričala je ova radnica.

Na pitanje reportera Informera koje je palačinke Dijana najčešće poručivala, radnica je odgovorila da ne zna jer je promet u toj radnji veliki, a i da su njene porudžbine bile česte i da nikada nije tražila isto.

– Imamo dosta mušterija i ne pamtim ko šta naručuje. Znam samo da je često poručivala hranu kod nas, još učestalije otkako je izašla iz pritvora – dodaje ona.

Podsetimo, Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, ponovo je uhapšena prošlog petka i vraćena u pritvor, u kom je bila do 10. decembra, kada je puštena na slobodu. Apelacioni sud u Beogradu je, nakon žalbe Tužilaštva za organizovani kriminal, ukinuo rešenje Specijalnog suda kojim je Dijani ukinut pritvor, i naložio da se ona vrati iza rešetaka pod obrazloženjem da postoji opasnost od njenog bekstva i uticaja na svedoke.

Inače, protiv Hrkalovićeve u četvrtak je podnet optužni predlog za dva krivična dela trgovine uticajem, a Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se ona osudi na pet godina zatvora. Uticala na istrage Nekadašnja državna sekretarka tereti se da je od 13. februara 2017. do 27. marta 2018. inspektoru Dejanu Milenkoviću izdala nezakonite naloge, neposredno i telefonskim putem, da sabotira istragu ubistva karatiste Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u centru Beograda.kurir.rs