Najviše boli kad vas izda onaj ko vas je naučio da vjerujete: Kako nastaviti dalje nakon duge veze

Zanimljivosti

Najviše boli kad vas izda onaj ko vas je naučio da vjerujete: Kako nastaviti dalje nakon duge veze

Ako ste osoba koja je nedavno raskinula dugu vezu i koja još pati zbog toga, ovo je poruka za vas: Prije nego što bilo koje pitanje postavite sebi znajte jedno – Rođeni ste kao jedinka! Šta to znači? To znači da ste rođeni da bi kroz svijet išli sami.

Imate mozak koji čini sve što je u njegovoj moći da vas spasi, zaštiti i održi u životu, a imate i srce koje vam pomaže da živite život prepun sjajnim emocijama. Dakle, imate sve što je potrebno da živite dobar život. Iz tog razloga, jako je nezrelo reći “ja ne bih mogao/la da živim bez te stvari ili bez te osobe”.

Sve bez čega mislite da ne možete – možete! Čak i kada ste dugo godina proveli sa jednim čovjekom u vezi i došli do kraha te veze, to ne znači da ne biste mogli dalje. Ma koliko voljeli, ma koliko patili, ma koliko mislili da ne možete nastaviti dalje – itekako možete.

Itekako možete naći boljeg partnera, itekako možete biti srećniji, itekakako možete pronaći nekog ko će vas voljeti više nego bilo ko prije. Dovoljno je samo da se usudite. Ono što vas sada plaši jeste strah i nostalgija koji su preostali od vaše bivše veze

Ali vrijeme savršeno zaliječi svaku ranu. Samo dadnite priliku svojoj sreći i drugoj osobi u svom životu. Dok god se vaš život ne ugasi postoji smisao za njega! Postoji cilj, postoji svrha, postoji razlog zašto postojite i suludo je zanemariti to samo zato što je odnos sa jednom osobom u vašem životu propao!

Vi ste jedinka! Naučite da živite kao jedinka. Jedna, jedinstvena i posebna! Stvoreni ste da živite tako, svi ostali oko vas – samo su bonus, a ne osnova vašeg života!www.infpult.info