Ako nosite tuđi nakit vjeruje se da možete privući nevolje – Stvari koje nikako ne bi smjeli posuditi

Zanimljivosti

Ako nosite tuđi nakit vjeruje se da možete privući nevolje – Stvari koje nikako ne bi smjeli posuditi

Prema narodnim vjerovanjima postoje neke stvari koje nikako ne biste smjeli posuđivati drugima, ali ni od drugih ljudi.

Vjeruje se da bi tako mogli privući nesreću i nevolje u svoj život. 1. Posuđe; Posuđe u sebi nosi energiju kuće u kojoj se koristi i ne bi trebalo da se iznosi iz kuće. Vjeruje se da ako vam osoba donese korišteno posuđe na poklon, tako želi da vam učini neku štetu.

Ovo se posebno odnosi na posuđe koje je oštećeno te ga ne biste trebali unositi u svoj dom. 2. Odjeća; Vjerovatno ste često, posebno u mlađim danima, razmjenjivali odjeću sa svojim prijateljicama. Mnogi od nas su to sigurno radili, ali sa tim trebate prestati odmah.

Odjeća je nešto lično, nešto što pripada samo vama i nosi vašu energiju. Kada posuđujete svoju odjeću vi dajete dio svoje energije toj osobi. Kada vam neko želi pokloniti odjeću koja je nošena uvijek im ponudite nešto zauzvrat.

To ne mora viti novac, može biti bilo šta. Tako ćete se zaštititi od negativnih posljedica. Posebna stvar na koju bi trebali obratiti pažnju je obuća jer su u njoj skuplja najviše negativne energije. 3. Hljeb; Nije loše dati nekome komad hljeba, to je human čin, ali nikako ne biste trebali davati posljednji komad hljeba iz svoje kuće.

Vjerovanja kažu da tako sebe osuđujete na siromaštvo. Posebno ne bi smjeli davati hljeb iz kuće uveče. 4. Nakit; Nakit nikako nikada ne biste trebali posuđivati. Nakit nosi energiju svog vlasnika, pa ako je nabijen negativnom energijom možete privući nesreću u svoj život.

Nošenjem tuđeg nakita u svoj život privlačite nevolje i nesreću. 5. Metla; Metla je zaštitnik kuće od svađa, problema i finansijskih neuspjeha i nikako se ne bi trebala posuđivati. Metla nikako ne smije napustiti kuću, može se samo baciti.

Ako date nekome metlu izbacili ste glavnog zaštitnika iz kuće. 6. Sol; Ako vam neko zatraži so ili odbijte da mu je posudite ili je poklonite i zamolite osobu da vam je ne vraća kasnije. Osoba koja posuđje se se može suočiti sa svađama, problemima kako u ljubavnom životu i porodici tako i u poslu.www.pult24.info