Zašto muž ostavi ženu nakon mnogo godina provedenih u braku – Godine i izgled nemaju veze sa tim

Zanimljivosti

Zašto muž ostavi ženu nakon mnogo godina provedenih u braku – Godine i izgled nemaju veze sa tim

U jednoj anketi koja je sprovedena, stručnjaci su ispitivali preko 500 parova kako bi vidjeli koliko su godine žene važne muškarcima.

Psiholozi su došli do zaključka da muškarci ne obraćaju mnogo pažnje na detalje te da više pažnje posvećuju karakteru, cjelokupnom izgledu žene, sposobnosti kuhanja i slično. Ako žena ima miran karakter, ne prigovara i ne ljuti se zbog sitnica, ne pokušava da kontroliše i odnosi se prema muškarcu sa poštovanjem, tada će njihov odnos biti skladan.

Ako se muškarac osjeća zadovoljno u prisustvu žene, tada mu godine, kilogrami, boja kose i stil oblačenja nisu važni. Međutim, kada se odnos između muža i žene poljulja i svađe postanu sve češće muškarac počinje ženi da prebacuje sve njene nedostatke uključujući i višak kilograma, nedostatak energije pa čak i godine.

Kada žena počne primjećivati prve znakove starenja, sijedu kosu ili višak kilograma, a pri tome njen odnos sa suprugom nije najsjajniji počinje da traži razlog za njihov loš odnos u svom izgledu. Tada počinje analizirati sebe i prisjeća se kakva je žena nekad bila.

Međutim, malo žena shvata da nisu njihov izgled ili godine krivac što je njihov odnos sa suprugom loš. Stvar je u njihovom ponašanju i načina na koji se donose prema svom suprugu. Žene zaboravljaju da su one odgovorne za ugodnu atmosferu u porodici te da su poštovanje i podrška mužu njene najvažnije odgovornosti.

Kada žena počne kritikovati svog muža za svaku sitnicu te pokušava pokazati da je superiornija od njega tada se odnos između njih pogoršava, a atmosfera u kući postaje nepodnošljiva. Tada muškarac počinje da se osjeća neugodno pored svoje žene pa u naletu bijesa može početi prigovarati svojoj ženi da je loša ljubavnica, supruga i da loše izgleda.

Ako se vremenom niša ne promijeni, a muškarcu ponestane strpljenja, njihov brak se raspada. Za održavanje skladnog i srećnog braka potrebna je zdrava komunikacija i obostrano razumijevanje. Naravno da svaki muškarac želi pored sebe lijepu i njegovanu ženu, ali ako mu atmosfera u kući ne odgovara onda njihov brak neće dugo trajati. Ženu koja zna kako zadovoljiti potrebe svog muškarca, koja ga poštuje i cijeni, muškarac nikada neće zamijeniti drugom.www.pult24.info