Jako su odgovorne i imaju veliko srce – Žene koje vole mačke su posebne iz 12 razloga

Zanimljivosti

Jako su odgovorne i imaju veliko srce – Žene koje vole mačke su posebne iz 12 razloga

Mnogi misle da su mačke sebične i samožive životinje, a takvima smatraju i njihove vlasnice. Istina je da su žene koje imaju mačke za kućnog ljubimca jako posebne, iako ih mnogi smatraju čudnima.

Izdvojili smo za vas 12 razloga zbog kojih su žene koje vole mačke posebne. 1. Imaju veliko srce; Većina žena koje imaju mačke su udomile te mekane ljepotice sa ulice ili su ih spasile dok su još bili mačići. To samo po sebi govori koliko veliko srce imaju ove žene.

To pokazuje da su ovo žele sposobne da se brinu o drugima. 2. Znaju koliko je ravnoteža u životu važna; Svaka žena koja ima mačku zna kako mačke ponekad traže ljubav, ali im je isti tako potreban lični prostor i mir.

Žene koje vole mačke znaju koliko je ravnoteža važna, pa će jednako kao i njihovi ljubimci uvijek težiti ravnoteži. One će vam pokloniti svoju ljubav i pažnju, ali će vam dati prostor da dišete. 3. Ne plaše se obaveza; Samim tim što ima mačku, žena pokazuje da je spremna preuzeti odgovornost za nju i brinuti se o njoj.

One se ne plaše preuzeti obavezu na sebe i ne izbjegavaju dugoročne planove za budućnost. 4. Znaju da se smiju; Mačke znaju biti jako zanimljive i šašave, a žene koje ih imaju za kućnog ljubimca takođe znaju biti takve. One su vesele, zanimljive i uvijek spremne na šali.

5. Vole biti u centru pažnje; Mačke vole biti u centru pažnje, a isto tako i njihove vlasnice vole kada je sva pažnja usmjerena na njih. 6. Jako su odgovorne; Žene koje vole mačke su jako odgovorne, a to pokazuju brigom koju poklanjaju svojim mačkama.

One vode računa o njihovom zdravlju, ishrani i higijeni što dovoljno pokazuje njihovu odgovornost. 7. Ne bježe kad se pojave problemi; Ako njihova veza zapadne u tešku situaciju i pojave se problemi, ove žene neće pobjeći i sakriti se u mišju rupu.

8. Cijene jednostavne stvari u životu; Ponekad je dovoljno pokloniti mački mali klupko vune i ona će biti srećna i zadovoljna i igraće se sa njim cijeli dan. Ista stvar je i sa ženama koje vole mačke. One cijene male stvari jer ih one čine srećnima.

9. Odane su; Žene koje vole mačke su jako odane, ali nemojte očekivati od njih da vam stalno skaču u zagrljaj i dokazuju vam svoju odanost. One svoju odanost pokazuju na drugačiji način. One vam neće dosađivati, ali će biti tu kada su vam potrebne.

10. Spremne su uvijek dijeliti; Živjeti sa mačkom znači dijeliti prostor u kome živite, krevet, hranu i sve ostalo. Kod njih ćete se uvijek osjećati opušteno kao kod kuće. 11. Srećnije su; Čak su i neka istraživanja potvrdila da nas kućni ljubimci mogu učiniti srećnijima te nam mogu pomoći u borbi protiv stresa i tjeskobe.

12. Imaju jako dobro razvijenu komunikaciju i dobi su slušaoci; Žene koje vole mačke stalno pričaju sa svojim krznatim ljubimcima. Iako ponekad ne razumiju šta im njihove mačke žele reći, slušaju njihovo mjaukanje i prate njihov govor tijela. Ova komunikacija sa mačkama im omogućava da lakše razumiju druge ljude.www.pult24.info