Dotjerana starija žena je najbolja inspiracija mladima – 3 razloga zašto se trebate sređivati i u starosti

Zanimljivosti

Dotjerana starija žena je najbolja inspiracija mladima – 3 razloga zašto se trebate sređivati i u starosti

Starije žene koje izgledaju fantastično su najveća inspiracija drugim ženama. One imaju djecu, unuke, karijeru iza sebe i najbolji su dokaz da se sve može stići.

Starija žena koja je naučila brinuti o sebi će redovno ići na manikir i neće drugima dozvoliti da joj kažu da to ne bi trebala činiti. Dok će žena koja je bila previše okupirana porodicom i tuđim problemima reći “Ma ne treba meni manikir, imam puno važnijih stvari od toga” i zatim otići kući rješavati probleme svoje djece ili drugih.

U razvijenim zemljama 60. godina se smatra srednjom dobi. Njihov život je uvijek u punom jeku, jer su djeca već odrasla, izgrađena je karijera, zarađen je novac, sve što im je preostalo da čine jeste da uživaju u životu. Naše penzije možda nisu velike kao one u svijetu ali uvijek možete odvojiti vremena, novca i načina da izgledate sjajno.

Uopšte nije potrebno imati puno novca i određene godine da biste izgledali sjajno i napravili manikir. Naravno, zrelijoj ženi ne priliče dugi nadograđeni nokti, ali fino sređeni i obojeni će je uvijek izdvajati među drugim ženama. Isto je sa šminkom, dok god nosite umjerenu šminku izgledaćete odlično.

Po koji odlazak kod kozmetičara neće vas raskućiti. Zašto je važno da žena i u starijim godinama brine o manikuri? Zato što su ruke prva stvar koju drugi primjete. Ljudi čak i osuđuju na osnovu toga kakvi su vam nokti i ruke. Uz uredan manikir možete obavljati kućanske poslove.

Uz odgovarajuću frizuru, ujutro se nećete morati dugo spremati: Zašto današnje generacije starijih žena toliko osporavaju činjenicu da se trebaju dotjerivati? Zato što su tako učene u djetinjstve. One su možda odrasle sa strogim očevima koji nisu dozvoljavali da žive kako one žele i izgledaju kako one žele.

Možda su naučene da uvijek moraju sebe žrtvovati zarad drugih, i ta navika im ostane duboko usađena u mislima i kada ostare. Bilo koji razlog bio u pitanju veoma je važno da naučite brinuti o sebi. Čak i ako vam drugi budu govorili da to nije za vas, da je to sebično – ne slušajte ih.

Imate svo pravo ovog svijeta da brinete o sebi i da sebi ugađate. Oni koji kažu da biste se trebali više posvetiti njima samo su sebični i ne bi trebali padati na te fore. Morate cijeniti i voljeti sebe prije svega! Kada to činite, ne trebate se plašiti kako ćete izgledati za narednih 5-10 godina.www.infpult.info