Čuvajte se osoba koje mnogo ispituju o vašim problemima – Takvi od vas žele samo jedno

Zanimljivosti

Čuvajte se osoba koje mnogo ispituju o vašim problemima – Takvi od vas žele samo jedno

Ne ulaze svi u vaš život iz dobrih namjera, a pogotovo ne oni koji previše njuškaju o vašem životu.

Ako se osoba previše zanima oko vaših problema, strahova ili tajni onda traži slabe tačke. Kasnije, kada im se ukaže prilika da vas uvrijede oni će odlično znati gdje da udare i da to bude jako bolno. Mnogi ljudi će ispitivati o vašim problemima kako bi vas mogli nesvjesno ponižavati s vremenom.

Čim se osjećate malo bolje i stvari krenu na bolje, podsjetiće vas da ima nešto zbog čega biste se trebali osjećati loše. Poznavanje tuđih problema velika je utjeha za nekoga ko ne voli ljude i ko je vrlo osjetljiv na tuđe uspjehe, čak i one minimalne.

Takvima su nevolje drugih poput melema za dušu. Čim takvoj osobi neko priča o svojoj nesreći, ona procvjeta, njeno raspoloženje se primjetno poboljšava. A onaj koji drugome želi dobro, naprotiv, ne želi mnogo govoriti o problemima.

On je pravi prijatelj i on će isticati samo pozitivnu stranu svega kako bi svog prijatelja zaštitio i oraspoložio. Ali onaj ko se hrani tuđom nesrećom – sigurno će samo o tome pričati. Čak i kada promijenite temu na nešto pozitivnije, takav će se uvijek vraćati na vaše probleme.

Ko nas voli – on vas štiti. Od umora, nepotrebnih briga, od svega što može nauditi ili uznemiriti. Svi ostali se samo pretvaraju. Zato, ne otkrivajte svima sve o svom životu, neki samo žele da se hrane vašom patnjom i time vama nanose zlo.www.infpult.info