KAKO NAVESTI MUŠKARCA DA SE PLAŠI DA VAS IZGUBI – 7 PSIHOLOŠKIH TAKTIKA

Zanimljivosti

KAKO NAVESTI MUŠKARCA DA SE PLAŠI DA VAS IZGUBI – 7 PSIHOLOŠKIH TAKTIKA

Svi se mi, negdje u dubini duše, jako plašimo da izgubimo ljude koje volimo. Često se pitamo, da li imaju slična osjećanja prema nama?

Moguće je da partner ponekad svoju ženu počne uzimati zdravo za gotovo. Zna da ćete uvijek biti sa njim šta god da se desilo. Ipak je bolje da podsjetite svog partnera da će mu biti gore bez vas. Nekad je potrebno i malo manipulisati sa partnerom, ali u razumnim granicama. Sve za korist vaše veze.

Evo kako da ga natjerate da se plaši da vas izgubi: Ne budite mu uvijek dostupni – shvatite da život nije u potpunosti usredsređen na njega. Pronadjite nešto za raditi, napravite planove bez njega. Na primjer, dogovorite sastanak sa prijateljicama.

Ako vas partner nazove i želi da se vidite, recite mu da ste zauzeti i da će vaš sastanak morati da pomjeri za drugi dan. Neka vidi da ste srećni bez njega i neka razmisli gdje i s kim provodite slobodno vrijeme. Pokažite svom muškarcu da imate život izvan veze – opustite se bez njega, zabavite se, bavite se svojim poslom.

Pokažite mu da on nije „centar svijeta“. Nije potrebno ni da mu sve kažete, pogotovo ako su u vašem društvu bili muškarci. Ne žurite da odgovorite na njegov poziv ili poruku – Nemojte biti odmah tako pristupačni. Pustite ga da malo razmišlja o vama, neka razmisli zašto mu niste odgovorili.

Neka sada on čeka vijesti od vas, a ne vi od njega. Morate mu pokazati da ste zauzeti svojim životom. Pazite na svoj izgled – Uvijek treba da izgledate kao da ste na prvom sastanku, čak iako ćete se naći sa djevojkama, idete na posao ili negdje drugo.

Oblačite se fino, farbajte, trenirajte! Zapamtite da uvijek trebate izgledati lijepo i njegovano. Flertujte sa drugima, ali vrlo oprezno – morate da djelujete vrlo suptilno. Ni slučajno se ne pretvarajte u vulgarnu djevojku koja je svima dostupna.

Ako neki muškarac obraća pažnju na vas, vi mu uzvratite osmjehom. Neka partner razmisli i shvati da postoje i drugi muškarci koji se interesuju za vas. Pokažite svoju nezavisnost, kao i činjenicu da nećete učiniti sve za njega – morate postaviti svoje granice i jasno ih se držati.

Trebate sami sebi biti prioritet. Partner će to onda sigurno cijeniti. Ne dozvolite da muškarac razgovara sa vama sa nepoštovanjem. Pokažite mu da cijenite i poštujete sebe i da nećete dozvoliti da vas stavi na drugo mjesto.

Ostanite svoji – budi prirodna, nemoj mu se prilagođavati, niti se praviti da si neko ko nisi, da bi mu udovoljila, radi ono što te čini srećnom i pokažite svom partneru da nema kontrolu nad vašim životom. Što više volite sebe, to će i on više voljeti vas!pult24.info