Istekla garancija / Finac s 30 kilograma dinamita digao u zrak Teslu S

Zanimljivosti

Istekla garancija / Finac s 30 kilograma dinamita digao u zrak Teslu S

Jesu li društvene mreže, Youtube kanali i slični civilizacijski dosezi zapravo uvod u sumrak civilizacije? Ako je suditi po najnovijem video uratku koji stiže iz Finske – jesu!

Evo o čemu se radi.

Tuomas Katainen, vlasnik modela Tesla S iz 2013. godine sa svojim je automobilom doživio niz problema, piše Jutarnji.hr.

Na instrumentnoj ploči svjetlile su lampice za softverske greške koje su utjecale na poluautonomni sustav pomoći vozaču automobila pa ga je odlučio šleperom odvesti do ovlaštenog Teslinog servisa.

Nakon pregleda, Tesla je obavijestila vlasnika da će mu trebati nova baterija koja košta oko 20.000 eura jer mu garancija više ne vrijedi.

No, umjesto popravka, Katainen je odlučio nabaviti 30 kilograma eksploziva i dignuti u zrak svoj automobil. Da priča bude bizarnija, na vozačko mjesto postavio je lutku Elona Muska.

Ogorčeni vlasnik Tesle angažirao je i snimateljsku ekipu koja je s više kamera u visokoj rezoluciji zabilježila pripreme, trenutak eksplozije i reakcije okupljenih.

Svi smo imali problema s automobilom i vjerojatno par puta izjavili da bi ga najradije zapalili, no ovako nešto ne pamtimo. Neko će reći da Katainen sa svojim automobilom ima pravo raditi što god želi, posebno ako to radi u kontroliranim uvjetima, ali ovakva medijska angažiranost potiče sumnju da se radi isključivo o ljutnji.

Video već ima više od milion pregleda, a klikovi i oglasi vjerojatno će mu osigurati dovoljno novca za kupnju potpuno novog automobila.

Na kraju dana oglasio se i vlasnik uništene Tesle.

“Od automobila nije ostalo ništa. Apsolutno ništa! Možda sam prva osoba na svijetu koja je dinamitom sahranila Teslu. Dakle, možda sam ušao u povijest”, rekao je Katainen.

radiosarajevo.ba