Sirup koji popravlja krvnu sliku i značajno jača imunitet u kratkom roku!

Zdravlje

Sirup koji popravlja krvnu sliku i značajno jača imunitet u kratkom roku!

Ovaj sirup je veoma zdrav i namjenjen osobama koji imaju lošu krvnu sliku. Nakon sedmicu dana ćete primjetiti prve promjene, a za dva mjeseca će vam krvna slika biti odlična.

Pored popravljanja krvne slike, sirup od cvekle, znčajno jača imunitet u vrlo kratkom roku, a sve zahvaljujući velikoj količini minerala i vitamina koje ima.

Pored bjelančevina, masti i ugljikohidrata, cvekla sadrži i minerale kao što su kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, magnezijum, željezo, flor, mangan, bakar, jod, sumpor, brom i druge. U velikim količinama sadrži i vitamine B1, B2, C , kao i vitamin B12 koji je izuzetno rijedak.

Antocijanin daje crvenu boju cvekli, a ujedno utiče i na obnavljanje krvi, a postoje i istraživanja koja kažu da djeluje antikancerogeno. Jod usporava proces starenja i jača zdravlje kostiju. Betanin reguliše krvni pritisak, smanjuje holesterol, čisti krvne sudove i podstiče rad jetre.

Za pripremu sirupa od cvekle biće vam potrebno:

-1 kg cvekle
-Pola kilograma mrkve
-2 narandže
-Pola kilograma kiselih jabuka
-1 limun
-500 grama domaćeg meda

Priprema:

Ogulite cveklu, mrkvu i jabuke i isjecite na sitne komade i ubacite u sokovnik. Nakon toga dodajte i sok od narandže i limuna i med. Sve dobro pomješajte i prespite u staklenu flašu, piše Hayat. haber.ba