KAKAV CAR! PIKSI KUPIO ČUVENOG GOLUBA RADOJA I VODI GA NA MUNDIJAL! Gest selektora Srbije ima HEROJSKU pozadinu! Svaka čast (FOTO)

Region

KAKAV CAR! PIKSI KUPIO ČUVENOG GOLUBA RADOJA I VODI GA NA MUNDIJAL! Gest selektora Srbije ima HEROJSKU pozadinu! Svaka čast (FOTO)

Dragan Stojković Piksi kupio je čuvenog goluba “Radoja” iz filma “Montevideo, bog te video”!

Selektor Srbije ovim humanim gestom pomogao je akciji prikupljanja pomoći za Luku Kurjačkog.

Dobro poznati golub u filmskoj priči bio je talija selektoru Jugoslavije na prvom Mundijalu u Urugvaju. Samim tim jasna je i ideja kupovine životinje od strane selektora Stojkovića. On će verovatno Radoja povesti kao konslutanta na Mundijal u Katar. Uostalom, već smo svi videli da to donosi uspeh srpskom fudbalu.

Šalu na stranu, svaka čast Piksiju na ovom gestu, ali i reprezentativcima koji su takođe uzeli učešće u ovom humanitarnom projektu. Podsećamo, Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Luka Jović prvi su se na poziv ekipe filma “Toma” priključili akciji za pomoć Luki Kurjačkom.

Dramaturgu iz Beograda hitno su potrebna novčana sredstva za lečenje u Japanu. Luka je živeo uobičajenim životom mladog čoveka sve do trenutka kada mu je saopšteno da ima tumor na mozgu. Kurjački je rođen 1989. godine u Zadru. Odrastao je i živi u Beogradu, gde je završio gimnaziju, zatim i fakultet. Bavi se pisanjem i režijom, a jedini uslov da nastavi da stvara je terapija u Japanu za koju je potrebno nekoliko stotina hiljada evra. Nemanja, Aleksandar i Luka su svaki donirali po 10.000 evra i tako postali prvi kupci na aukciji predmeta iz filma “Toma”, kao i iz popularne TV serije “Senke nad Balkanom”.

– Hvala ovim divim ljudi i sportistima – kažu za Kurir organizatori ove prodaje.

Borba da se skupi novac se nastavlja, a i vi možete da budete deo priče. Najgledaniji film u poslednjih 20 godina “Toma” imaće svoje poslednje bioskopsko prikazivanje 21. decembra, a ono će ujedno biti i humanitarnog karaktera. Ulaznica je 50 evra.

Glumačka i autorska ekipa “Tome” predstaviće najupečatljivije predmete iz “Tome” i “Senki” koji ne budu prodati. Akcija počinje u 19 sati, a projekcija je u 20.30 u Kombank dvorani u Beogradu.

kurir.rs