(VIDEO) Influenserka ostavila JEZIVU poruku, pa nestala: Fanovi našli KRIVCE, ali misle da joj nema spasa

Zanimljivosti

(VIDEO) Influenserka ostavila JEZIVU poruku, pa nestala: Fanovi našli KRIVCE, ali misle da joj nema spasa

Aktivistkinja za ženska prava i influenserka Nuf al Madid nestala je od sredinom oktobra, a sve više ljudi strahuje da ju je ubila njena sopstvena porodica, prenosi Dejli Star.

Najcrnje slutnje dodatno potpiruje njena poruka pratiocima koja je glasila “ako nisam na onlajn, mrtva sam”. Uputila je pre nego što se vratila u Katar iz Velike Britanije i od tada se nije oglašavala.

Al Madid je bila jako aktivna na Tviteru i Instagramu i svakodnevno je postovala. Posebno se fokusirala na redovne izveštaje o svojoj borbi za promenu zakona u Kataru, gde žene imaju maltene ista prava kao deca, pa ne smeju da se zaposle, putuju van zemlje i pristupe zdravstvenoj zaštiti bez odorenja muškarca.

Nakon brojnih ataka na njen život, al-Maadid je pobegla u Veliku Britaniju i planirala je da podnese zahtev za politički azil. Međutim, bila pristala je da se vrati u bliskoistočnu zemlju nakon što su joj katarske vlasti dale uveravanja da će biti bezbedna.

Jedan katarski zvaničnik rekao je za list Gardijan ranije ovog meseca da je al Madid trenutno bezbedna i zdrava, ali se u izveštaju organizacije Zalivski centar za ljudska prava (Gulf Centre for Human Rights) tvrdi da je aktivistkinja ubijena 13. oktobra.

Oni navode da je njena policijska zaštita ukinuta po naređenju “sa vrha” ubrzo nakon što je sletela u zalivsku državu, nakon čega su je kidnapovali i ubili članovi njene porodice. (objektiv.rs)