Tornado poharao Kentucky: ‘Imamo najmanje 50 mrtvih’

Svijet

Tornado poharao Kentucky: ‘Imamo najmanje 50 mrtvih’

Čak 24 tornada zabilježili su noćas iznad pet američkih država. U Kentuckyju je najteže pogođen gradić Mayfield i okrug Graves. Guverner kaže da bi moglo biti i 100 poginulih

Najmanje 50 ljudi vjerojatno je poginulo nakon što je snažan tornado noćas pogodio jugozapad Kentuckyja. Izjavio je to noćas guverner Andy Beshear za lokalnu televiziju WLKY te dodao da je moguće da će broj žrtava biti i puno veći.

POGLEDAJTE VIDEO

Beshear je rekao kako je najteže pogođen grad Mayfield u okrugu Graves koji se našao na najsnažnijem udaru tornada.

Beshear je izjavio kako su poslali dvije cisterne u Mayfield kako bi mještani imali pitku vodu, a noćas je proglasio i izvanredno stanje te poslao nacionalnu gardu.

– Imamo jednu tvornicu u kojoj se srušio krov i ovdje očekujemo veći broj žrtava – rekao je guverner. Među pogođenim zgradama u okrugu su sudnica okruga Graves i zatvor koji se nalazi odmah uz nju.

Ovo je bio samo jedan od niza tornada koji su se noćas razvili nad središnjim dijelom SAD-a. U Arkansasu je tornado srušio krov i zid Amazonova skladišta. Tamo je poginulo najmanje dvoje ljudi. Kako prenosi CNN, 24 tornada su zabilježena iznad pet američkih država, a očekuje se da će se vremenske nepogode nastaviti tijekom vikenda.24sata