5 recepata za salatu od cvekle: Jača tijelo, čisti žile, zateže kožu, ali samo ako se ovako koristi

Zdravlje

5 recepata za salatu od cvekle: Jača tijelo, čisti žile, zateže kožu, ali samo ako se ovako koristi

Zaboravite na nemoć, malaksalost i slabu koncentraciju. Da biste ojačali i očistili tijelo, nisu vam potrebni skupi preparati. Dovoljna je samo jedna cikla! Cikla je zaista vrijedan proizvod. Uostalom, normalizira rad srca i krvnih žila, normalizira metabolizam, stimulira imunitet, eliminira umor i poboljšava moždanu aktivnost. Najveća korist od cikle je što ona čisti krvne žile i sprječava trombozu.

Cikla je izvor folne kiseline, aminokiselina, joda, kalcija, magnezija, željeza, vitamina A, B1, B2, C, E i drugih korisnih supstanci. Ciklu morate kombinirati sa suhim šljivama, suhim marelicama, suhim grožđem i općenito sa sušenim voćem, jer ćete na taj način izvući najbolje i iz cikle i iz voća.

Da biste pokupili sve dobrobiti od cikle, morate je jesti tjedan dana, svaki dan. Stoga vam i donosimo 5 recepata za salate od cikle koje mogu poslužiti i kao obrok.

Ovo jelo pomaže tijelu da probavi masnu hranu, a krvne žile čisti tako što poboljšava cirkulaciju.

Potrebno: 1 sirova cikla, 1 sirova mrkva, 3 režnja češnjaka, 100 gr oraha, sol i papar, maslinovo ulje (jabučni ocat po volji i ukusu).

Priprema: Ciklu i mrkvu izribajte, dodajte sitno isjeckan češnjak i orahe pa sve začinite s uljem i jabučnim octom. Dodajte sol i papar.

Salata od cikle i kupusa: eliminira toksine iz organizma
Ako muku mučite s usporenim metabolizmom, ovo je salata za vas.

Potrebno: 1 cikla, 200 grama kupusa, 2 jabuke, 3 žlice maslinovog ulja, 1 žlica limunovog soka. Dodajte začine i svjež peršin.

Ova salata se popularno zove “metla” i to s razlogom. Savršeno uklanja toksine, zbog čega ćete imati dobro zdravlje. Liječi probleme s kožom i loš zadah.

Priprema: Sve sastojke izribajte pa ih pomiješajte s uljem i sokom od limuna. Dodajte sol i papar i svježi peršin.

Salata od cikle i jabuke: odlična za kasnu večeru
Ova mješavina voća i povrća ima savršen okus. Blagotvorno djeluje na kožu, obnavlja zdravlje.

Potrebno: 1 cikla, 2 jabuke, 3 žlice soka od limuna,1 žlica meda.

Priprema: Ciklu i jabuku oljuštite i izrežite na kocke. Dodajte limunov sok i žlicu meda. Sve izmiješajte i uživajte u laganoj večeri.

Salata od cikle i sira: gurmanski doživljaj koji se ne zaboravlja
Potrebno: 1 cikla, 150 grama parmezana, 2 mrkve, 3 češnja češnjaka, 50 ml vrhnja, sol i papar.

Priprema: Ciklu i mrkvu očistite pa izribajte i dodajte sitno isjeckan bijeli luk. Sve prelijte s vrhnjem i parmezanom, dodajte začine i promiješajte. Uživajte u savršenoj salati.

Salata od cikle i jogurta: za savršenu ljepotu
Ovo jelo obnavlja i čisti kožu lica. Redovnom upotrebom koža postaje elastična, zdravija i svježija.

Potrebno: 1 cikla, 150 ml jogurta, 150 g suhih šljiva, 150 g oraha, 1 žličica meda.

Priprema: Ciklu očistite i izribajte, a suho voće i orahe isjeckajte na sitne komadiće. Zatim sve izmiješajte i dodajte jogurt i med,prenosi Atma

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)