Pravi nalet zime stigao u Dalmaciju: Snijega ima čak i na dijelovima otoka Hvara

Region

Pravi nalet zime stigao je danas u Dalmaciju. O hladnoći najbolje govore temperature zraka koje su izmjerene sinoć u 22 sata.

Dinara (Sinjal) je najhladnija mjerna postaja u Hrvatskoj s -10 stupnjeva Celzijusa. Na Velikoj Duvjakuši na Dinari je -9°C, a osjet hladnoće pada na -20°C.

Mjerna stanica na Svetom Juri na Biokovu je offline, a Šabića Staje na Biokovu na 1329 metara mjere -6°C. Slijede Velika Paklenica -4, Ruda-Rosadnići -1°C. +1°C je u Ljubitovici, 2 u Gardunu, Cisti Velikoj, Bisku, Kijevu, Tugarama itd.

Zanimljivo, najhladniji grad na obali je, potpuno atipično, Makarska koja mjeri samo 3°C uz prosjek bure od 17 m/s, što daje osjet hladnoće od nevjerovatnih -5°C. Spomenimo da u Makarskoj pada susnježica, a udari bure dosežu orkanskih 120 km/h. Najjači udari bure izmjereni su na Paškom mostu, do 139 km/h.

Bura je tokom večeri olujne udare imala i na trogirskom području, a vatrogasci su uklonili električni stup koji je pao na cestu.

Snijega je sinoć bilo u okolici Splita, u višim dijelovima Brača, Pelješca, a pada i na dijelovima otoka Hvara.radiosarajevo.ba