STRPALI GA U ZATVOR, A ONDA U LUDNICU I DROGIRALI: Nećete verovati šta se onda desilo!

Zanimljivosti

Džošua Spristersbah koji je uhapšen 2017. i prebačen u državnu bolnicu na Havajima nakon što ga je policija navodno zamenila za zločinca po imenu Tomas Kaslberi.

Nakon što je protiv svoje volje proveo više od dve godine u psihijatrijskoj ustanovi zbog zamene identiteta i bio primoran da uzima lekove koji utiču na promenu ponašanja, jedan čovek sa Havaja rešio je da podnese tužbu za građanska prava protiv Havaja.

Prema tužbi podnetoj u nedelju, Džošua Spriestersbah je uhapšen i prebačen u državnu bolnicu na Havajima nakon što su ga vlasti navodno zamenile za zločinca po imenu Tomas Kaslberi. Džošua je spavao na trotoaru ispred skloništa za beskućnike u maju 2017. kada ga je policija Honolulua pokupila i prijavila za navodne zločine Kaslberija.

Kaslberi je imao krivični dosije za upotrebu droge, krađu automobila i provalu.

Džošua je policajcima dao svoje ime, datum rođenja, broj socijalnog osiguranja i otiske prstiju, ali policija Honolulua nikada nije potvrdila njegove informacije, prema Havajskom projektu nevinosti.

https://youtu.be/xU8YgivnPF0

Pre prvog pojavljivanja pred sudom, Džošua je proveo četiri meseca u Popravnom centru zajednice Oahu. Uprkos tome što je na sudu insistirao da on nije Tomas Kaslberi, Džošuin advokat je zatražio da komisija od tri lekara proceni njegovog klijenta u državnoj bolnici, gde je proveo naredne dve i po godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TheBlot Magazine (@theblotmagazine)

Prema tužbi, Džošuu je zastupalo dodatnih šest advokata, od kojih nijedan nije potvrdio identitet optuženog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lynn Kawano (@lynnkawano)

“Kada je Džošua bio u Popravnom centru, rekao je bolničkom osoblju, svojim lekarima i trojici procenjivača njegovog mentalnog zdravlja da on nije Kaslberi”, navodi se u projektu Innocence.

“Što je Džošua više protestovao da on nije Kaslberi i da nikada nije počinio zločine zbog kojih je bio u Popravnom centru, to je dobijao jače antipsihotične lekove, zbog kojih je postajao ‘luđi'”.stil