Znate li šta se dešava sa vašim tijelom kada spavate u hladnoj sobi? Bićete veoma iznenađeni

Zdravlje

Da li praktikujete spavati u toploj ili hladnoj sobi? Evo šta vam se dešava kada spavate u hladnijoj sobi: Istraživanja su pokazala da je dobro spavati u hladnijoj sobi. Sproveden je eksperiment u kojem je učestvovalo 5 mladića.
Oni su živjeli normalnim načinom života, ali su spavali u predviđenoj hladnijoj prostoriji.
Ovo ispitivanje je vršila grupa na Virginija Commonwealth univerzitetu. Prvi mjesec je temperatura bila podešena na 24 stepena celzijusa. Sljedeći mjesec su postavili temperaturu na 19 stepeni celzijusa, pa opet sljedeći mjesec vratili na 24 stepena celzijusa.

Na kraju su povećali na 27 stepeni celzijusa. Primjetili su brojne pozitivne stvari koje su se desile zbog spavanja u hladnijoj prostoriji. Primjećeno je da im se poboljšao metabolizam. Potrošili su više kalorija nego nešto bi to postigli u toploj prostoriji.

Također, regulisan je nivo šećera u krvi. Naravno, samo spavanje u hladnoj prostoriji nije dovoljno za to. Trebate se zdravo hraniti kako bi vam nivo šećera u krvi bio normalne vrijednosti.
Također. prije ćete zaspati ukoliko spavate u hladnijoj prostoriji. Tako, ukoliko imate problema da zaspite, praktikujte da spavate u hladnijoj prostoriji, pa ćete lakše zaspati.