Mario u ‘Večeri za 5’ oduševio sve osim ugostiteljice Marine: Žalila se na salvete, ali i na jela

Showbizz

Dok su neki od gostiju na prvoj ovotjednoj ‘Večeri za 5 na selu’ zaključili kako domaćin kuha kao profesionalac, jedna gošća mu je zamjerila manjak salveta, a glavno jelo i desert bili su joj prekiseli

Prvi domaćin u vukovarskom tjednu bio je Mario Jurković, a za svoje goste pripremio je jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Duboka zemlja, glavnog jela Čudnovata krava i deserta Slavonski redovi. Mario se malo odmaknuo od tradicije, a premda je bilo pokojih zamjerki na jela, prva ovotjedna večera domaćinu je donijela visokih 37 bodova.

Nova ekipa upoznala se u kombiju, a uz razgovor o jelu i piću, stigli su do domaćina koji je goste ponudio višnjevcem, medicom i šljivovicom.

– Zna se da su rakije na ovom području broj jedan i nisam očekivala veći izbor- komentirala je Marina, a Igor dodao: ‘Izbor aperitiva bio je pravi slavonski – i bogat i sadržajan. Odlična rakija!’

Dok domaćin nije poslužio predjelo, gosti su komentirali dekoraciju, a Marini je zasmetalo što nema salveta.

– To je osnovno što mora biti na stolu – rekla je slikarica. Mario je potom iznio predjelo – punjeni krumpir s mileramom, sirom, pršutom, kulenom i hrskavom slaninom uz kremu od pistacije.

Svima je tanjur bio jako lijepo dekoriran, a kad su probali – imali su različita mišljenja. Marini se nije svidjela kombinacija okusa, a Igoru je bilo jako fino. Nakon krumpira s pistacijama domaćin je poslužio junetinu s pekmezom!

– Osim šljiva, stavio je još nešto što je uhvatilo veću kiselost, a to je glavno jelo – nije salata! Ne smije prevladati neki okus koji nije za glavno jelo – bila je kritična Marina, a Igoru je sve bilo ukusno.

– Spoj junetine, šljiva i tijesta, stvarno je bilo nešto – Mario je pogodio – rekao je, a Loreni i Nenadu bilo je toliko dobro da su komentirali kako Mario treba biti kuhar.

– Jako je talentiran što se tiče kuhanja, ovo je za restorane s pet zvjezdica, bilo je odlično – rekla je Lorena, a s njom se složio Nenad.

Domaćin je na kraju poslužio desert od višanja u čaši, a Marini se ponovno previše osjetila kiselost.

– Ta se kiselost razbila s vinom koje smo pili – komentirao je Igor, a Mario im je podijelio i darove – svatko je dobio kulen koji pravi njegova obitelj!

– Ipak je to kulen, svaka mu čast, stvarno je velikodušan – rekao je Nenad, a i ostali su se složili kako je to stvarno veliki poklon. Stigli su i tamburaši i svi su zapjevali i opustili se.

– Nema ništa bez tamburaša – zaključila je Marina.

Za Marijevu večeru Marina je dala osmicu zato što joj je kao ugostiteljici zasmetalo što nije bilo salveta, Lorena je dala ocjenu devet jer joj u glavnom jelu nisu odgovarale šljive, Nenad je dao desetku jer mu je sve bilo savršeno, baš kao i Igoru koji je također dao ocjenu deset.24sata