EVO ŠTA TREBATE URADITI ČIM OSETITE GUŠENJE: Ni slučajno se ne igrajte, može ukazivati na OVU BOLEST

Zdravlje

EVO ŠTA TREBATE URADITI ČIM OSETITE GUŠENJE: Ni slučajno se ne igrajte, može ukazivati na OVU BOLEST

Voda u plućima bolest je koja može biti samo pokazatelj drugih zdravstvenih problema. Ali može biti i posledica nekakve povrede ili uticaja spoljašnjih faktora.

Ukoliko vam se pojavi otežano disanje zbog koga noću imate osećaj da se gušite, nemojte čekati već pravac kod doktora! Ovo nikako nije stanje sa kojim se smete igrati i čekati kako će samo proći.

Šta je plućni edem i kako nastaje?

Plućni edem, na latinskom Oedema pulmonis je stanje veoma opasno po život, te zahteva brzu i odgovarajuću intervenciju. Najčešće kada se pojavi voda u plućima uzrok je loša funkcija srca.

Pleuralni izliv, odnosno voda u plućnom krilu, je ozbiljno zdravstveno stanje koje zahteva medicinsku pomoć. S obzirom na to, ne može se izlečiti prirodnim putem jednom kad nastane. Međutim, ako se radi o stanju koje se učestalo ponavlja, može se preduzeti nešto da se smanji rizik od ponovnog nastajanja.

Ono na šta treba da obratite pažnju i da kontrolišete je prvenstveno krvni pritisak, ako ste pušač odmah prestanite s tom navikom. Odgovarajuća zdrava ishrana i umerena fizička aktivnost su takođe tu da pomognu.

Čaj za izbacivanje vode u plućima:

Potrebni sastojci:

10 g gorocveta

15 g bokvice

15 g kukuruzne svile

15 g lista koprive

15 g jagorčevine

15 g zečijeg trna

20 g lista borovnice

Priprema:

– U 600 g prokljucale vode sipajte 1 kašiku ove mešavine, ostavite da odstoji 30 minuta, procedite i pijete 3 puta dnevno, topao ili hladan čaj.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (espreso.co.rs)