Prijateljima u IGRI ISTINE priznao da je ubio člana porodice, a onda je otkrivena užasna pozadina zločina…

Region

Prijateljima u IGRI ISTINE priznao da je ubio člana porodice, a onda je otkrivena užasna pozadina zločina…

Student Tirnan Darnton (21) iz Vorvikšajera u Velikoj Britaniji osuđen je na doživotnu kaznu zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo bake po očuhu Meri Gregori (94).

Nesrećna žena imala je demenciju kada ju je u Darnton brutalno lišio života jer više nije mogao da sluša njena zapomaganja, viku, ali i da sluša njene nepovezane misli.

Tirnan je posle ubistva sve namestio u kući tako da ispada da je baka pala sa stepenica dok je on bio u dvorištu, pa je njena smrt proglašena nesrećnim slučajem.

Međutim, sve se preokrenulo kada je Tirnan, dok je igrao igru istine sa tri prijatelja priznao da je ubio baku. Jedan od prijatelja bio je šokiran njegovom ispovešću i najverovatnije je on rekao dalje svojim roditeljima za ubistvo.

Policija je potom privela Darntona, a onda je otkriveno i da je godinama patio od težeg oblika depresije, što je njegova porodica, uključujući i očuha, krila od spoljašnjeg sveta.

Odbrana je na sudu pokušala da izvrne igru istine i igra na kartu lažnog priznanja, odnosno činjenice da je Darnton namerno ispričao sve ovo kako bi zadivio prijatelje, kao i da nije ubio baku.

Međutim, tužilaštvo i policija su zajedničkim naporima došli do nekih nepobitnih činjenica oko odnosa Darntona i ukućana i njegovog života uopšte, koje mu nisu išle u prilog.

Tako su na primer, u telefonu ubice pronađena pretraživanja tipa: “Ubistvo s predumišljajem”, “Kako prikriti tragove u slučaju ubistva” i “Želim da počinim zlo”.

Ključni čovek za presudu Darntonu bio je Kris Gregori (66), njegov očuh koji je izjavio na sudu da je život sa Tirnanom postao nemoguć.

– Imao je jako crne misli i stalno je pretio svima po kući. Njegove misli su bile svima uznemirujuće i plašili smo se da će jednom učiniti ovako nešto – rekao je očuh. (objektiv.rs)