“Neće me devojke, svi misle da lažem”: Danijel jedva preživeo nesreću, a GROZNA VEST lekara ga je dotukla…

Zanimljivosti

“Neće me devojke, svi misle da lažem”: Danijel jedva preživeo nesreću, a GROZNA VEST lekara ga je dotukla…

Danijel Šmit iz Velike Britanije učestvovao je u užasnom sudaru posle čega je završio u komi. Posle buđenja je odmah primetio da ne samo da se ne seća nesreće, već i uopšte događaja iz svog života.

Lekari su mu rekli da je takva reakcija mozga posle kome maltene uobičajena pojava i da će narednih dana sve biti bolje.

Recimo da jeste bilo bolje. Danijel ima sećanje samo na ono što mu se dogodi u prethodnih šest časova života. Nakon toga nastupa belina. Praznina. Tabula rasa. I tako ispočetka.

Zbog neobičnog stanja mozga, Danijel ide kod psihoterapeuta koji mu pomaže da prihvati novog sebe i nauči kako da živi sa kratkotrajnim sećanjem.

– Ukoliko ne pišem o onome što mi se dešava, mestima na kojima sam, ljudima koje upoznam, neću ih se više setiti. Nisam preminuo posle nesreće, ali se osećam tako kao da sam te večeri izgubio deo sebe – kaže Danijel.

Dok svakodnevno vodi neverovatno precizan i detaljan dnevnik, Danijel se jada oko svakodnevnih poteškoća s kojima se susreće.

– Upoznam neku devojku koja mi se dopadne i znam recimo da imam samo šest sati da je osvojim ili će sve pasti u vodu. Ako se i zbližimo, usred susreta s njom ne mogu da se setim posle ko je, pa ode od mene. I tako skoro sa svakom. Neće me ni novi ljudi, ne mogu da me shvate. Misle da ih izbegavam, lažem, da sam slučaj sam po sebi.

Kada je upoznao izvesnu Katarinu, mislio je da je konačno prevazišao strahove s njom.

– Bila je puno uz mene, dobili smo i sina, ali je i ona na kraju digla ruke. Bilo joj je sve jako stresno. Ne mogu da se setim rođendana sina, ni kako se zove, pa moram sve da pišem i pričam u diktafon. I pored svega, ne odustajem. Moram da živim. Nadam se sreći u nastavku života – kaže ovaj mladić. (objektiv.rs)