VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Region

Danas je u Bosni bilo oblačno, po kotlinama sa dugotrajnom maglom. Lokalno slaba rosulja je registrovana na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini je djelomično vedro.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati (°C): Gradačac, Ivan-sedlo i Tuzla 5; Bijeljina i Sarajevo 6; Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Bugojno i Doboj 7; Jajce, Sanski Most i Zenica 8; Drvar 9; Livno 13; Mostar i Trebinje 16; Grude i Neum 18°C;

Sutra u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama prije podne će biti magle ili niske naoblake. Lokalno može padati slaba kiša na zapadu i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i u Hercegovini. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, jugu zemlje do 18°C.

U Sarajevu prije podne magla i niska naoblaka. Djelomično vedro u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3°C, a najviša dnevna oko 12°C.

U subotu, 13.11.2021., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama prije podne će biti magle ili niske naoblake. Lokalno može padati slaba kiša na zapadu i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i u Hercegovini. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, jugu zemlje do 18°C.

U nedjelju, 14.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Vjetar slab južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°Cnovi.ba