Ovim receptom zaliječite pukotine, žuljeve, tvrde naslage i grubu kožu na stopalima!

Zdravlje

Ovim receptom zaliječite pukotine, žuljeve, tvrde naslage i grubu kožu na stopalima!

Predložiću vam jedan recept koji je korstila moja komšinica i po njenim rečima izuzetno je efikasan. Ako postoje pukotine, žuljevi ili čukljevi, gruba koža na petama i tvrde naslage na stopalima, ova procedura će biti takođe efikasna, piše “Narodnamedicina“.

Moja komšinica ima 57 godina, a njena stopala su kao kod dvadesetogodišnje djevojke.

Recept:

10 tableta aspirina ili andola (od 300mg) isitniti u prah i zaliti sa 250 ml komovice i ostaviti da odstoji 1-2 dana. Svako veče promućkati tinkturu i umočiti u nju komadić savijene gaze.

Oblog staviti na petu (žuljeve, stopala,) umotati najlonskom kesom i obuti čarapu. Ostaviti preko noći. Ujutro oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge ili glicerinom.

Posle 10 tretmana stopala i pete su se očistili od grube kože i naslaga. Uzgred, stopala možete čistiti četkom ili kamenom za pete, a poslije nanijeti kremu.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (magazin.ba)