Ostavila dete u autu i otišla da igra loto: Beba je preživela, ali će se majka zbog ovoga dugo kajati…

Region

Ostavila dete u autu i otišla da igra loto: Beba je preživela, ali će se majka zbog ovoga dugo kajati…

Kaja Miler (34) ostavila je svoju 14-mesečnu bebu u automobilu po najvećoj vrućini u australijskoj Viktoriji, da bi otišla do obližnjeg uplatnog mesta da popuni loto tiket. Kada se vratila u auto, zatekla je bebu bez svesti, a lekari su odmah reagovali i spasli život mališanu.

Ipak, uprkos tome što je preživela, beba će trajno ostati slepa i imaće trajno oštećenje mozga, navodi se u saopštenju, prenosi Dejli star. Majka se pred sudom izjasnila krivom, a kazna će joj biti izrečena kasnije ovog meseca.

Pred sudom je rečeno kako je temperatura tog dana van automobila bila 37 stepeni Celzijusa, dok je u vozilu bilo znatno više. Maleni Iston zdobio je “sivo-plavu” boju, dok mu je telo pretrpelo bubrežnu insuficijenciju, što je izazvalo značajan poremećaj jetre, slepilo i oštećenje mozga.

Takođe je ped sudom rečeno da je molila svedoke da ne govore njenom mužu šta se dogodilo, a Hitnu pomoć je slagala da su przori bili spušteni i da se onesvestio tako što je udisao dim od obližnjeg požara.

– Nisam to namerno uradila, žao mi je. Nisam želela da naudim svom sinu – navela je Kaja Miler.

Bebin otac Stiv Miler rekao je medijima da gaa je ovaj događaj potpuno slomio, ali da je bar zahvalan Bogu što je maleni Iston živ. (objektiv.rs)