LEČIĆ NAKON OSAM MESECI OTVORIO DUŠU: Danijela me je lažno optužila za silovanje, deset puta je menjala iskaze!

Showbizz

Glumac Branislav Lečić, osam meseci nakon što ga je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, otvorio je dušu u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir televiziju! Lečić je u sinoćnoj emisiji “Usijanje” izneo dosad nepoznate dokaze iz istrage. On je otkrio da je Danijela različitim ustanovama i organima davala različite iskaze, da je i pre ovog slučaja druge optužila za silovanje, a u jednom trenutku je čak izjavila da ni sama ne zna da li je silovana.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je slučaj u kojem je glumica Danijela Štajnfeld optužila Lečića za silovanje, apelaciono tužilaštvo je odbilo prigovor njenih advokata, a Lečić je sada prvi put progovorio o detaljima istrage i nelogičnostima njenih navoda.

Naime, silovanje se, kako je tvrdila Danijela Štajnfeld, dogodilo 7. maja 2012, kad je Lečić, prema prethodnom dogovoru, trebalo da joj potpiše pismo preporuke za nastavak njene karijere u Americi. Međutim, u istrazi je otkriveno da je ovo pismo sačinjeno tek 14. juna iste godine. Policija je u pretresu Lečićevog telefona, između ostalog, pronašla i poruku koju je Štajnfeldova poslala 14. juna 2012, više od mesec dana nakon silovanja.

„Napisala sam pismo preporuke umesto tebe, da te ne gnjavim, i poslala Vladi Dekiću da ga stavi na memorandum. Nadam se da će mi ga odštampati, pa da ga večeras potpišeš. Ljubi te Deni“, pisala je Danijela Lečiću nakon što ju je navodno silovao.

– Donela mi je pismo preporuke u BDP, gde smo te večeri 14. juna igrali zajedno u predstavi „Dnevna zapovest“. Potpisao sam ga i poželeo joj sreću u Americi – kaže Lečić.

Danijela je navela da je 7. maja, kad se, navodno, desilo silovanje, Lečić došao po nju oko 20 časova. Istraga je utvrdila da je to veče igrao predstavu na sceni JDP.

– Te večeri sam igrao predstavu. Počela je, kao i obično, malo posle 20 sati i trajala je malo više od dva sata – istakao je glumac. U predistražnim radnjama utvrđeno je i to da je kasnije u nastavku iste večeri, do kasno u noć, Branislav bio u klubu sa svojom tadašnjom suprugom.

– Mahanje nepostojećim dokazima i medicinskim izveštajima o njenom lečenju, sve je to bila farsa za javnost. Medicinski dokazi postoje, ali oni ne dokazuju da je ona uopšte bila silovana, a kamoli da sam je ja silovao – kaže Lečić i dodaje da je Danijela pred različitim institucijama i organima davala oprečne izjave o navodnom silovanju.

– Pričala je da je silovana u 21, pa u 28. godini, da je silovatelja videla posle dva dana, pa posle četiri dana. Pričala je da se silovanje desilo u automobilu, u stanu, pa u kući van grada. Govorila je da ju je silovao muškarac nadređen njoj i njenoj majci od koga njena porodica egzistencijalno zavisi, da ju je silovao muškarac koji je njoj nadređen, onda neko ko je uticajan i visokopozicioniran u filmskoj industriji i – na kraju ja! – rekao je Lečić u „Usijanju“.

On je dodao i da je u jednom iskazu Danijela navodila da su se odjednom našli obnaženi u stanu, a u drugom da su se samo ljubili u stanu, ali da ona nije htela dalje.

– Čak je u jednom od iskaza izjavila da nije sigurna da li je svom silovatelju uopšte rekla da ne želi seks i da li mu je to pokazala. Postoje dokazi o njenim izjavama odranije gde je ona pred drugim ustanovama pričala da je bila seksualno uznemiravana, ali ne i silovana… O jednom istom događaju dala je 10 različitih izjava. Ona je, takođe, što je policijski dokazano, optuživala i neke druge ljude u prošlosti za silovanje – rekao je Lečić, ali nije želeo da otkrije identitet tih osoba.

– Ne želim ja to da otkrivam, sve se može utvrditi iz izveštaja nadležnih organa – naveo je Lečić u razgovoru s novinarkom Kurir televizije Silvijom Slamnig.

Autori emisije „Usijanje“ su u više navrata pokušavali da čuju i stranu Danijele Štajnfeld, ali je ona uporno odbijala da se odazove pozivima Kurira.kurir.rs