Muž i žena odbijeni za usvajanje djeteta iz NEVJEROVATNOG razloga: Samo su počeli da plaču…

Zanimljivosti

Muž i žena odbijeni za usvajanje djeteta iz NEVJEROVATNOG razloga: Samo su počeli da plaču…

Bračni par iz Engleske kojem su tamošnji mediji zaštitili identitet, ispričao je za Metro kako je odbijen za usvajanje djeteta zbog viška kilograma.

Muž i žena tri godine pokušavali su da dobiju dijete, prije nego što su riješili da preko Bernardosa, agencije za usvajanje djece učine ono što su najviše željeli.

– Oboje smo u tom trenutku imali dobre poslove, krov nad glavom, sve uslove da budemo izabrani. Sve je išlo kao po loju dok nam u razgovoru jedan predstavnik agencije nije rekao da ćemo biti odbijeni ukoliko pod hitno ne smršamo oboje – priča žena.

Oni su oboje mislili da se čovjek šali jer nikad u životu nisu čuli za slične primjere, međutim, to se ispostavilo kao istinita tvrdnja.

– Poslije nekog vremena ponovo smo došli kod njega na razgovor. Kada je vidio da nismo smršali, precrtao nas je. Počeli smo da plačemo. Bili smo jako uznemireni, nismo mogli tek tako da se odlučimo na taj korak – rekla je žena.

Ono što ih je najviše iznerviralo je granica koju je agencija postavila za težinu budućih roditelja.

– Zapanjili smo se kad smo vidjeli da moramo da izgledamo maltene kao manekeni da bismo usvojili dijete. Taj stav pravdali su činjenicom da onaj budući roditelj koji ne vodi tjelesno računa o sebi, isto će činiti sa djetetom. Odustali smo i otišli smo razočarano kući – rekla je žena kojoj se tako nije ostvario san da postane majka, prenosi Objektiv. haber.ba