9 pravila nutricionista: Ako ovo primjenite, smršaćete 10 kilograma za 2 mjeseca!

Zdravlje

9 pravila nutricionista: Ako ovo primjenite, smršaćete 10 kilograma za 2 mjeseca!

Da biste bili zdravi i da biste smršali, potrebno je da promenite način ishrane i fizičke aktivnosti. Bez ovoga nerealno je očekivati rezultate, ali postoje pravila u ishrani koja će vam pomoći da veoma brzo odbacite suvišne kilograme

9 pravila ishrane za mršanje bez dijete i vežbanja:

1. Jedite namirnice koje imaju manje kalorija: umesto kobasica, jedite nemasno meso; umesto belog hleba, jedite integralni; umesto sokova pijte vodu i td.. Postepeno ćete preći na zdraviju ishranu, sasvim nesvesno.

2. Čaša vode: svaki obrok započnite čašom vode.

3. Skoncentrišite se na obrok: isključite televiziju, telefon ostavite sa strane, isključite radio. Samo polagano uživajte u hrani.

4. Umesto slatkiša svaki dan pojedite jednu do dve kockice crne čokolade.

5. Izbacite iz ishrane sokove. Čak i oni ceđeni sokovi nisu zdravi. Dovoljno je da umesto soka pojedete celu voćku.

6. Veličina porcije: Optimalna veličina porcije je onoliko koliko stane na dlan vaše ruke. Ako jedete meso, neka bude veličine vaše pesnice, spanać jedite onoliko koliko vam može stati u oba dlana. Bobičasto voće jedite pune dve šake, orašaste plodove jedite oniliko kolkio vam može stati u jednu šaku, a brokoli pojedite u veličini pesnice.

7.Izbegavajte nezdrave grickalice: čips, smoki, grisine, krekere, kokice…

8. Spavajte dovoljno. Kako biste izbegli noćno prejedanje, idite u krevet najkasnije do 22h.

9. Večernji obrok treba da bude najkasnije do 18h i da sadrži četvrtinu onoga što ste jeli za ručak, prenosi Stil

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)