OVAKAV ČIZKEJK JOŠ NISTE PROBALI, A GLAVNI SASTOJAK ĆE VAS ODUŠEVITI: Kolač pun fila će postati vaša omiljena poslastica! (RECEPT)

Hrana i pice

Jesen je doba kada smo zbog lošijeg vremena duže kod kuće i imamo vremena da eksperimentišemo sa različitim receptima.

Tako, pored standardnog čizkejka koji obično svi volimo i pravimo sada isprobajte ovaj sa bundevom. Možda vam baš on postane nova omiljena poslastica.

Sastojci:

Podloga: 300 g mlevenog keksa, 70 g maslaca, rastopljenog maslaca za premazivanje kalupa.

Fil: 500 g krem sira, 100 g šećera, ½ kašičice ekstrakta vanile, 2 jaja, 120 g pirea od bundeve, ½ kašičice cimeta, šlag (po želji)

Priprema:

Podloga

Pripremite kalup prečnika 23 cm i dobro ga premažite maslacem. Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim maslacem i dobro promešajte pa utisnite ravnomerno na dno kalupa. Zagrejte rernu na 200 stepeni pa stavite kalup na 4 minuta.

Fil

U posudi mikserom sjedinite krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Odvojite 1 šolju smese, a ostatak izlijte na ohlađen keks i stavite u frižider dok pripremate drugi sloj fila.

Lagano umešajte pire od bundeve i začine u smesu koju ste prethodno odvojili. Pažljivo prelijte na krem od sira. Rernu smanjite na 165 stepeni, ubacite tortu i pecite 35 do 40 minuta. Izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi. Preko noći stavite u frižider da se fil stegne. Izvadite iz kalupa, isecite i po želji servirajte sa šlagom.

Kurir.rs/Pink