STAVILA JE OVO IZA RADIJATORA I PREPOLOVILA RAČUNE: Kuća je pretopla, NIKADA SE VIŠE NEĆETE SMRZAVATI TOKOM ZIME – GENIJALNO

Zanimljivosti

Hladniji dani su došli i mnogi traže način kako da dodatno ugriju prostoriju u kojoj borave, a sada vam donosimo jedan odličan trik.

Za ovo vam je potrebna obična aluminijska folija, a postupak je veoma jednostavan.

Uzmite običnu aluminijsku foliju i stavite je iza radijatora kako bi ona reflektovala toplotu i učinila stan ili kuću još toplijom. Ovo je posebno dobar trik za sve ljude koji se griju na struju, jer na ovaj način mogu da smanje potrošnju električne energije.

Sve što treba da uradite jeste da uzmete jedan komad debljeg kartona, dovoljno veliko da pokrije cijelu površinu iza radijatora. Karton zatim dobro zamotajte u aluminijumsku foliju i to nekoliko puta, pa tako zamotan karton stavite direktno iza radijatora (možete i da ga zakačite za zid).

Poznato je da aluminijska folija reflektuje svjetlost i toplotu pa će na ovaj način stan da vam bude topliji, jer dio energije koji inače trošite na bespotrebno grijanje zida na ovaj način prelazi u stan. Baš kao što folija u cipelama čuva toplotu stopala, folija iza radijatora čuva toplotu stana.

Najveće koristi od ovoga će osjetiti ljudi koji nemaju najbolju izolaciju u spoljašnjim zidovima. novi.ba