“Volela bih da ih nisam RODILA, život je bio mnogo bolji pre njih”: Reči jedne MAJKE razbesnele javnost…

Zanimljivosti

“Volela bih da ih nisam RODILA, život je bio mnogo bolji pre njih”: Reči jedne MAJKE razbesnele javnost…

Kako je istakla, pre nego što je postala majka, volela je svoju karijeru i svog muža, a vreme su provodili putujući zajedno i uživajući u bogatom društvenom životu

Jedna žena, koja je za sebe napisala da je majka dvoje dece, odlučila je da napiše ispovest u kojoj će reći “ono što mnogi misle, ali ne smeju da izgovore”, a njenu priču vam prenosimo u celosti.

Ona je u ovom potpuno iskrenom pismu napisala da je više uživala u životu pre dece, toliko da bi “volela da ih nije ni rodila”.

Majka dvojice dečaka dalje kaže da “svoju decu volim svim srcem” i dodaje da se trudi da budu srećni. Ali, dodaje i da želi da kaže ono što mnogi misle a ne usuđuju se da izgovore: “Mislim da bi mi život bio bolji bez njih jer je bio bolji pre njih”.

Ova žena dodaje da je, pre nego što je postala majka, volela svoju karijeru i svog muža, da su vreme provodili putujući zajedno i uživali su u bogatom društvenom životu.

Ona svoj život pre dece poredi sa onim što vidim u romantičnim filmovima, dodajući da takva nije bila samo faza medenog meseca, već je to trajalo deset godina. Onda su odlučili da imaju decu i kaže da se sve promenilo – “ali, ne na bolje”.

– Ja sam majka dvoje dece, ali volela bih da nisam. Oboje smo želeli decu i bili smo uzbuđeni kada sam bila trudna prvi put, ali kada sam se porodila, jednostavno to nije bilo to što sam očekivala. Volm ga, naravno, a on je bio laka beba kada je reč o spavanju i hranjenju, ali meni se jednostavno nije dopalo da budem majka. Ništa u vezi toga mi se nije dopalo. Naprotiv, postala sam osoba kakva nikada nisam želela da budem – zarobljena i ograničena sopstvenom decom – napisala je ona na stranici Kidspot.

Uprkos tome, odlučili su da imaju još jedno dete, nadajući se da će to promeniti, ali nije. I dalje se, kaže, osećala kao da gubi svoj identitet i da nema dovoljno vremena za sve što voli i želi u životu.

Kaže da je njena karijera stala jer nije mogla da radi cele smene, a iako i dalje ima društveni život i drugarice koje su takođe majke, kaže da bi jednostavno volela da prave planove “bez moje dece, njihove, bez razgovora o deci, kao što je nekad bilo”.

Ova majka svoju decu opisuje kao “prepreke” koje joj stoju na putu do života kakav želi da živi, i dodaje da često misli o tome kako je nekada bilo. Dodaje da joj je majčinstvo promenilo život na način kakav nikada nije očekivala, te da je postala frustrirana.

– Da sam znala kako ću se osećati kada postanem majka, nikada ne bih rodila decu jer, verujte mi, ovo nije život kakav želim da živim – zaključila je ona. (objektiv.rs)